Numărul pasagerilor care au călătorit cu trenul a crescut

Numărul pasagerilor care au călătorit cu trenul a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2023

Transportul feroviar a înregistrat în primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară din 2022, o creștere cu 10,5% la numărul de pasageri transportați și cu 9,8% în ceea ce privește parcursul acestora, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În perioada analizată, transportul feroviar de pasageri a deținut o pondere de 18% în total transport de pasageri, după transportul rutier, cu o pondere de 76,5%, scrie Agerpres.

BMW, lider global în acest an pe segmentul premium, peste Mercedes, după o creștere de 5 procente CITEȘTE ȘI BMW, lider global în acest an pe segmentul premium, peste Mercedes, după o creștere de 5 procente

În ceea ce privește transportul feroviar de mărfuri, volumul acestora a înregistrat o scădere cu 11,2% față de semestrul I al anului precedent. Au fost transportate 24,292 milioane tone mărfuri, din care 80,6% în transport național. Parcursul tarifar al mărfurilor a înregistrat o scădere cu 4,2%.

Ponderi semnificative în totalul mărfurilor transportate au fost înregistrate pentru diviziunile: cocs, produse rafinate din petrol (23,2%) și cărbune și lignit; țiței și gaze naturale (21,9%).

Conform INS, greutatea medie brută a vagoanelor de marfă (tone/tren) a crescut în perioada ianuarie-iunie 2023 cu 6,3%, parcursul mediu zilnic al vagoanelor de pasageri (km/zi) s-a majorat cu 3,8%, iar parcursul mediu zilnic al locomotivelor folosite pentru transportul mărfurilor (km/zi) cu 2,5%. Viteza medie comercială a trenurilor de pasageri (km/h) a urcat cu 0,6%.

Pe de altă parte, numărul vagoanelor încărcate pe rețeaua CFR a scăzut cu 11,2%, viteza medie comercială a trenurilor de marfă (km/h) s-a diminuat cu 10,5%, parcursul mediu zilnic al vagoanelor de marfă (km/zi) s-a redus cu 5,3%, iar încărcătura medie statică a vagoanelor de marfă (tone/osie) cu 0,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
tren
pasageri