O comisie pentru siguranță din SUA cere Boeing să reproiecteze sistemul elicei la toate avioanele 737 NG

O comisie pentru siguranță din SUA cere Boeing să reproiecteze sistemul elicei la toate avioanele 737 NG
scris 20 nov 2019

Comisia pentru Siguranța Transporturilor Naționale din Statele Unite a cerut marți Boeing să reproiecteze structura carcasei elicei pentru toate avioanele 737 NG și să înlocuiască sistemul respectiv pentru toate avioanele existente, după un incident produs în aprilie 2019 în care o femeie a fost ucisă într-un avion al operatorului Southwest Airlines din cauza defectării unui motor în urma ruperii unei palete a elicei, transmite Reuters.

Potrivit comisiei, Administrația Federală pentru Aviație a SUA ar trebui să ceară Boeing să stabilească punctul sau punctele de impact ale paletei elicei în carcasă și reproiectarea structurii pentru a minimiza o defecțiune catastrofală, scrie News.ro.

Volume record de piese auto expediate de centrul logistic Dacia către uzinele Alianței Renault Nissan CITEȘTE ȘI Volume record de piese auto expediate de centrul logistic Dacia către uzinele Alianței Renault Nissan

Comisia a investigat în 2016 defectarea motorului unui alt avion Southwest 737-700, într-un accident fatal. Incidentele ambelor zboruri au avut loc în urma desprinderii unei palete a elicei.

Boeing a anunțat marți că va lucra pentru a implementa îmbunătățirile recomandate de comisiei, inclusiv cele de creștere a capacității carcasei de a rezista la un incident provocat de paleta unei elice.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
737 ng