O nouă centură ocolitoare în România

O nouă centură ocolitoare în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2023

Municipiul Blaj va avea până la finele lui 2025 șosea ocolitoare, o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro, finanțată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și implementată de administrația locală, potrivit unui comunicat postat pe o rețea socială, de către primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Am semnat cu domnul Cristian Pistol, directorul general CNAIR, contractul de asociere dintre Municipiul Blaj și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Blaj”, a anunțat primarul, care a punctat că este „cel mai mare contract din istorie pentru administrația blăjeană”.

BMW se revoltă în România și critică o decizie în pregătire legată de Rabla Plus. Părăsește și APIA CITEȘTE ȘI BMW se revoltă în România și critică o decizie în pregătire legată de Rabla Plus. Părăsește și APIA

Investiția este în valoare de aproximativ 50 milioane de euro și este finanțată de CNAIR, prin Programul Operațional Transport 2021-2027. Ea va fi implementată de Primăria Blaj, prin delegare de responsabilitate, scrie Agerpres.

„În cel mai scurt timp, vom scoate la licitație proiectul tehnic și execuția lucrărilor, care vor fi realizate pe baza studiului de fezabilitate întocmit anul trecut și aprobat de CNAIR”, a adăugat edilul.

El a explicat că între februarie și iunie se va derula procedura de achiziție pentru proiectare și execuție, între iulie și decembrie va fi faza de proiectare, urmând ca în perioada ianuarie 2024 și 31 decembrie 2025 să se execute lucrările.

Varianta ocolitoare a municipiului Blaj va avea o lungime totală de 6,84 kilometri, un viaduct și 4 sensuri giratorii și va intersecta 7 drumuri de exploatare.

„Șoseaua ocolitoare reprezintă o investiție esențială și mult așteptată pentru municipiul Blaj, iar odată cu finalizarea ei, vom scoate traficul greu din oraș și vom oferi o rută alternativă și rapidă pentru cei care tranzitează Blajul. Acest obiectiv investițional face parte, alături de Drumul Transregio Blaj – Teiuș – A10, din marile proiecte de infrastructură prin care vom asigura o conexiune rapidă a Blajului cu autostrada A10 (Sebeș – Turda), cu beneficii majore în dezvoltarea economică și turistică a întregii zone”, a conchis Gheorghe Valentin Rotar.

viewscnt
Afla mai multe despre
blaj
centura ocolitoare