Peugeot anunță lansarea unei noi generații 408, ca model global, cu o caroserie complet nouă. „Neașteptat, este o nouă specie de PEUGEOT"

Peugeot anunță lansarea unei noi generații 408, ca model global, cu o caroserie complet nouă. „Neașteptat, este o nouă specie de PEUGEOT"
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 iun 2022

Sedanul Peugeot 408, un automobil de clasă compactă cu o istorie inexistentă în industria auto din Europa, dar una importantă, dacă punem la socoteală și predecesorul 407, va primi o nouă generație în luna iunie, după cum a confirmat constructorul francez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproape necunoscut publicului european sub numele Peugeot 408, dar celebru prin seria 400 pe care o continuă, sedanul de clasă medie al mărcii franceze s-ar putea transforma într-o caroserie de tip hatchback, notchback sau, combinate, fastback, toate aceste variante fiind pe masă, înainte de lansarea oficială, de care ne despart doar câteva săptămâni.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Peugeot a publicat acum o imagine de tip teaser, din care nu se poate vedea decât logo-ul și numele modelului. Mai multe fotografii spion apărute în presa auto din ultimul an au lăsat să se vadă o siluetă diferită față de ceea ce știam cu toții că este 408, adică un sedan. Cel mai probabil, modelul va încerca să se salveze de la dispariția acestui tip de caroserie, prin adoptarea unei caroserii în două volume.

„Neașteptat, este o nouă specie de PEUGEOT: într-un mod original, combină codurile caracteristice ale unui SUV cu dinamica unei siluete Fastback”, transmite compania într-un mesaj cifrat, care ne duce cu gândul la un design asemănător cu cel al lui DS4 sau cel al lui C5X.

FOTO - SURPRIZĂ la Dacia Duster 3 CITEȘTE ȘI FOTO - SURPRIZĂ la Dacia Duster 3

Din punct de vedere al designului, noul 408 este așteptat să preia toate detaliile regăsite pe 308 și 3008, iar din punct de vedere structural,

Reprezentanții companiei spun acum că modelul ce va fi lansat va fi unul global, și asta pentru că vechiul 408 nu a mai fost lansat în Europa, deși s-a vorbit despre acest lucru. El a fost introdus în 2010, pe piețele din China și America de Sud, ca un succesor teoretic al lui 407, dar a folosit o platformă compactă. În 2014 a fost înnoit, dar nici această versiune nu a mai fost lansată la nivel global.

viewscnt
Afla mai multe despre
peugeot 408
noua generație 408
stellantis
fastback