Piața auto din România: Ritmul de creștere al vânzărilor s-a temperat în ultimele 2 luni

Piața auto din România: Ritmul de creștere al vânzărilor s-a temperat în ultimele 2 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2019

Ritmul de creștere al vânzărilor pe piața auto din România s-a temperat în ultimele două luni, dar evoluția la 7 luni din acest an consemnează o creștere solidă (+ 9,5%), în luna iulie fiind înregistrat un avans de 3,1% comparativ cu luna similară a anului anterior, potrivit datelor transmise, marți, de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spre deosebire de majoritatea statelor membre UE, România înregistrează o creștere aproape continuă a pieței în ultimele 12 luni, o singură lună fiind în scădere – martie 2019, scrie News.ro.

Mașinile staționate neregulamentar pe străzile principale din București, ridicate începând de săptămâna viitoare CITEȘTE ȘI Mașinile staționate neregulamentar pe străzile principale din București, ridicate începând de săptămâna viitoare

În ceea ce privește vânzările de autoturisme noi din UE, este de remarcat faptul că grupul celor mai importante 5 țări (Fanța, Germania, Italia, Spania și UK) care, împreună, totalizează circa 75% din piața auto a UE, înregistrează în primele șapte luni din 2019 o scădere generală de 2,1% comparativ cu aceeași perioadă din 2018, potrivit asociației.

”În continuare, în România, vânzările sunt susținute, în principal, de către persoanele juridice care acoperă 57% din totalul achizițiilor de autoturisme realizate în primele șapte luni ale lui 2019”, se arată în comunicat.

Însă, numărul de autoturisme achiziționate de către persoanele fizice în aceste prime șapte luni (42.465 unități) este cu 28,6% superior celui din perioada similară a anului trecut (când se înregistrau doar 33.013 unități).

”În ceea ce privește autoturismele rulate (în marea lor majoritate nefiscalizate), în primele șapte luni ale anului 2019 au fost înmatriculate 258.005 unități, cu 5,9% mai puține decât în 2018, dar și pe structură de vârstă îmbunătățită (cu scăderi importante pe segmentul celor mai vechi de 12 ani)”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
piața auto
apia