Porsche Digital a lansat afacerea „&Charge”, care îți dă puncte de fidelitate în kilometri electrici

Porsche Digital a lansat afacerea „&Charge”, care îți dă puncte de fidelitate în kilometri electrici
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 aug 2020

Porsche Digital, businessul de dezvoltare de servicii de mobilitate al Porsche AG, a anunțat oficial deprinderea startup-ului „&Charge”, care oferă în premieră un program de fidelitate în produse de e-mobilitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania "&Charge" (se citește And Charge) pune la dispoziția clienților o platformă digitală prin intermediul căreia pot fi obținute credite pentru achiziții pentru mobilitatea electrică. Startup-ul are sediul în Frankfurt pe Main și este practic un loc prin care se pot cumpăra, închiria sau rezerva diverse produse, care se transformă în bonusuri pentru servicii de e-mobilitate. În funcție de achizițiile făcute, clienții vor primi puncte de loialitate sub formă de „kilometri”, care se pot trasnforma în energie gratuită sau în călătorii gratuite.

Exemplele furnizate de companie sunt credite pentru încărcarea mașinii, curse gratuite cu e-scutere sau servicii de tip car-sharing, însă bonusurile acordate nu se limitează doar la aceste exemple, după cum spune compania.

Platforma funcționează prin înscreirea în sistem, accesarea site-urilor partenerilor pentru achiziții, iar la finalul tranzacțiilor sunt primite punctele sub formă de kilometri. După cum este explicat pe platformă, 1 kilometru &Charge are valoarea de 8 cenți, echivalenți în servicii de e-mobilitate. Magazinele oferă acești kilometri pentru sume începând de la 2 euro cheltuiți.

„Într-un timp scurt, echipa noastră de la Porsche Digital a construit o companie de succes, independent dintr-o idee. Platformele digitale pot accelera semnificativ schimbare către soluțiile de mobilitate sustenabilă”, a explicat Mattias Ulbrich, CEO Porsche Digital.

VIDEO&FOTO Al doilea model electric Volkswagen, SUV-ul ID.4, a intrat în producție CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Al doilea model electric Volkswagen, SUV-ul ID.4, a intrat în producție

La lansare, &Charge va fi disponibilă în Germania, Austria, Belgia și Olanda. Va fi extinsă însă în alte țări, în perioada următoare. Cei de la Porsche Digital spun că au la acest moment peste 600 de companii partenere, care oferă achiziții online și care acordă puncte sub formă de „kilometri” &Charge. Printre acestea se numără Mircosoft, IKEA, Booking.com, Canon, mărci de fashion precum Nike, Tom Tailor sau Douglas, companiile de rent-a-car AVIS și Budget, ori magazinele Saturn, C&A și Intersport. De asemenea, 11 furnizori de servicii de e-mobility sunt înscriși în program și acceptă astfel plata cu kilometrii primiți de la &Charge. Compania mai spune că lucrează în prezent la suplimentarea ofertei cu servicii offline, un exemplu fiind primul parteneriat încheiat cu companii de gastronomie și de retail.

Șeful echipei care a creat acest seerviciu, Eugen Letkemann, spune că scopul este să stimuleze e-mobilitatea. „Punem clientul în centrul activităților noastre și creăm reduceri lucrative pentru o mobilitate sustenabilă”.

Porsche Digital este divizia de tehnologie și digitalizare a constructorului auto Porsche AG, care are ca scop descoperirea și scalarea de noi afaceri digitale precum și optimizarea produselor existente.

Sediul companiei este în Ludwigsburg, în apropiere de Stuttgart, având însă sedii în Berlin, Barcelona, Tel Aviv, Shanghai, Atlanta și Palo Alto, în Silicon Valley.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
&charge
fidelitate kilometri
servicii digitale mobilitate