Porsche România are un nou director general, austriacul Elmar Geisler

Porsche România are un nou director general, austriacul Elmar Geisler
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 iul 2019

Porsche Holding a anunțat numirea austriacului Elmar Geisler în funcția de director general Porsche România. El îl înlocuiește pe Kurt Leitner, care a ocupat această poziție în ultimii patru ani, alături de Brent Valmar. Kurt Leitner își încheie mandatul în România, fiind numit director general Volkswagen Group Singapore, de unde va coordona operațiunile Porsche Holding din Singapore, Malaezia și Brunei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Elmar Geisler a ocupat în ultimii șapte ani poziția de director general pentru mai multe filiale Porsche Holding din Europa Centrală și de Est, respectiv Porsche Serbia și Muntenegru, Porsche Albania, Porsche Kosovo și Porsche Macedonia.

 „România este una dintre cele mai importante piețe din această regiune, cu un mare potențial de creștere, în special pe segmentul de mobilitate electrică. Avem în față o perioadă de  transformări majore pentru întreaga industrie auto, iar în rolul de director general Porsche România, alături de domnul Brent Valmar, ne vom concentra asupra ofensivei electrice, dar și asupra dezvoltării rețelei distribuitorilor și a îmbunătățirii serviciilor oferite clienților", a declarat Elmar Geisler, director general Porsche România.

 „Ne bucură să avem alături un profesionist care a adus valoare pentru Porsche Holding în toate filialele grupului în care a activat. Sunt convins că experiența și calificarea sa vor contribui la  consolidarea poziției de lider a Porsche România în rândul importatorilor auto. Alături de Kurt Leitner am pus în mișcare proiecte ample care pregătesc organizația noastră pentru provocările viitoare ale industriei. Îi mulțumesc pentru contribuția sa semnificativă în cadrul Porsche România. Ne dorim să participăm la transformarea parcului auto local prin promovarea celor mai avansate tehnologii, cu impact nul asupra mediului înconjurător", a declarat Brent Valmar, director general Porsche România. Potrivit Porsche Holding, Brent Valmar își păstrează funcția de director general, pe care o va ocupa împreună cu Elmar Geisler.

Elmar Geisler și-a început cariera la Porsche Austria în anul 2000 unde a lucrat în departamentul de marketing al mărcii Audi. În anul 2003 a fost numit director general Stoddard Imported Cars din Statele Unite. A revenit în Europa în anul 2005 pe poziția de director regional Porsche Inter Auto. Ultimii ani i-a petrecut în poziția de director general al filialelor Porsche Holding din Macedonia, Kosovo, Albania, Serbia și Muntenegru.

Porsche România este cel mai mare importator auto din România și importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA și Volkswagen Autovehicule Comerciale. În 20 de ani de activitate pe piața locală, Porsche România a vândut peste 450.000 de mașini și a atins o cifră cumulată de afaceri de peste 8 miliarde de euro. Compania a generat 3.500 de locuri de muncă în rețeaua proprie și a plătit taxe în cuantum de aproximativ 1.300 de milioane de euro în România.

Porsche România este filiala locală a Porsche Holding GmbH din Salzburg.

Porsche Holding Salzburg este cel mai mare distribuitor auto din Europa cu activități în 21 de țări de pe continent, plus birouri în Columbia, Chile, China, Malaysia, Singapore, Brunei și Japonia.

Compania originară din Salzburg a fost fondată în anul1949 de cei doi copii ai lui Ferdinand Porsche, respectiv Louise Piëch și Ferry Porsche.

Modelul Mercedes-Benz GLK, rechemat în service, în România, într-o campanie europeană care include 41.000 de mașini CITEȘTE ȘI Modelul Mercedes-Benz GLK, rechemat în service, în România, într-o campanie europeană care include 41.000 de mașini

Porsche Holding Salzburg reprezintă mărcile Grupului Volkswagen Group în comerțul en-gros (ca importator), în comerțul cu amănuntul (prin intermediul dealerilor) și în activitatea post-vânzare (service). Compania acoperă, de asemenea, întregul spectru al comerțului cu autovehicule, prin vânzarea de piese de schimb, gama completă de servicii de finanțare a autovehiculelor și dezvoltarea unui sistem IT intern.

Porsche Holding Salzburg este din luna martie 2011 subsidiară 100% deținută de Volkswagen AG. La finalul anului 2018 compania avea 30.900 de angajați și vânduse peste 743.000 automobile noi generând venituri totale de 20,4 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche romania
director general porsche romania
elmar geisler
brent valmar