Porsche România intră pe o nouă nișă - va vinde stații de încărcare a mașinilor electrice

Porsche România intră pe o nouă nișă - va vinde stații de încărcare a mașinilor electrice
scris 2 mar 2020

Porsche România, importatorul mărcilor grupului Volkswagen pe piața din România, lansează pe piața locală un nou produs. Este vorba despre stații de încărcare pentru vehicule electrice, care permit alimentarea oricărui model de mașină electrică sau hibrid plug-in disponibil pe piață.

Un domeniu nou, aflat în expansiune, atrage tot mai mulți investitori. Este vorba despre stațiile de încărcare a mașinilor electrice, care sunt tot mai cerute de piață, în condițiile în care numărul vehiculelor care se încarcă la priză sunt tot mai multe. Porsche România, importator de vehicule, a decis să-și lărgească portofoliul de servicii și să intre pe piața stațiilor de încărcare, cu stații casnice și pentru zone de birouri.

„Ofensiva electrică transformă piața și obiceiurile utilizatorilor auto. Cel mai bun exemplu vizează alimentarea mașinii. Estimăm că, în circa 70% dintre cazuri, șoferii de mașini  electrice și hibrid plug-in vor alimenta cu ajutorul unor instalații de uz casnic sau stații de mare putere instalate în parcuri de birouri sau clădiri comerciale”, spune Brent Valmar, director general Porsche România.

Cei de la Porsche România sunt de părere că potențialul acestei piețe este considerabil. „Estimăm că până la finalul acestui an vom livra clienților aproximativ 250 de stații de uz casnic și 30 de stații de mare putere”.

„Infrastructura pentru mașini electrice și hibride plug-in se va dezvolta considerabil în următorii ani. Stațiile de încărcare MOON permit conectarea la sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, facilitând trecerea spre un viitor cât mai prietenos cu mediul înconjurător”, a declarat și Elmar Geisler, director general Porsche România.

Stațiile de încărcare vor putea fi comandate online sau la distribuitorii Porsche România.

Anularea Salonului Auto din Geneva schimbă planul - Dacia electrică va fi lansată online CITEȘTE ȘI Anularea Salonului Auto din Geneva schimbă planul - Dacia electrică va fi lansată online

Potrivit anunțului companiei, va fi oferită clienților o întreagă gamă de stații de încărcare, de la încărcător mobil până la stații de încărcare de mare putere, cu capacitate de stocare. Puterile variază de la 11kW până la 300kW. Stațiile mari oferă posibilitatea de suplimentare a puterii de la 75kW la 300kW prin adăugarea de powerstack-uri de 75kW.

Prețurile stațiilor de uz casnic variază de la 800 la 1.400 de euro, în funcție de putere și dotări.

Un detaliu interesant este faptul că stațiile pot fi incluse în planul de finanțare, în cazul în care vor fi comandate ca accesorii împreună cu mașina.

Porsche România este cel mai mare importator auto din România și importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA și Volkswagen Autovehicule Comerciale. Porsche România este filiala locală a Porsche Holding GmbH din Salzburg.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche romania
statii incarcare
moon porsche
incarcare masini electrice