Porsche Taycan, declarată cea mai inovatoare mașină din lume

Porsche Taycan, declarată cea mai inovatoare mașină din lume
scris 17 iul 2020

Primul Porsche electric, lansat anul trecut de constructorul din Stuttgart, a fost declarat de un juriu independent cea mai inovatoare mașină din lume, având 27 de inovații recunoscute de specialiști.

Porsche Taycan include 13 inovații considerate premiere mondiale, dintr-un total de 27 de inovații utilizate de noul model, care se dorește a fi un vârf de tehnologie în tranziția către vehiculele electrice. Center of Automotive Management, din Germania, organism independent, realizează anual, împreună cu companiade audit PricewaterhouseCoopers (PwC), clasamentul celor mai inovative automobile la nivel global. Anul acesta, Porsche Taycan a fost recunoscut pentru cele 27 de inovații, între care arhitectura pe 800 de volți, transmisia cu două viteze pe puntea spate, puterea de recuperare mare, de până la 265 kW și cea mai bună valoare a coeficientului de aerodinamicitate cd în segmentul său (de la 0,22).

Anul acesta au fost evaluate 250 de automobile de serie pentru a fi acordat premiul.

FOTO & VIDEO Premieră mondială electrică: BMW iX3, primul automobil produs în China de marcă și exportat în toată lumea CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială electrică: BMW iX3, primul automobil produs în China de marcă și exportat în toată lumea

Porsche Taycan are un preț de pornire, pe piața din România, de 110.624 euro. Modelul are performanțe specifice unui automobil sport de lux: o accelerație de la 0 la 100 km/h de numai 2,8 secunde, o putere maximă de 761 CP și o autonomie de până la 412 kilometri.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche taycan
masini electrice
porsche electric