Prima companie auto care repornește producția în Europa. „Dragi colegi, considerăm că ați folosit ultimele două săptămâni pentru a vă relaxa și consolida sănătatea!"

Prima companie auto care repornește producția în Europa. „Dragi colegi, considerăm că ați folosit ultimele două săptămâni pentru a vă relaxa și consolida sănătatea!"
scris 1 apr 2020

Kia Motors a anunțat angajații că va reîncepe activitatea în uzina de automobile din Slovacia, pe care o închisese pe 23 martie. Angajații au fost chemați la serviciu printr-o scrisoare.

Sixt Group România - Partener de mobilitate în Programul National de Educație pentru Siguranță în România dezvoltat de Asociația E.D.I.T. CITEȘTE ȘI Sixt Group România - Partener de mobilitate în Programul National de Educație pentru Siguranță în România dezvoltat de Asociația E.D.I.T.

Primul constructor de automobile care anunță că reia producția la o uzină din Europa este Kia Motors, care face parte din grupul Hyundai Kia. Kia asamblează în uzina din Zilina, aflată la o distanță foarte mică de uzina Hyundai din Cehia, modelele Ceed și Sportage.

Compania a precizat că face demersuri pentru ca producția să fie reluată pe 6 aprilie, așa cum a fost planificat de la început. Șefii filialei din Slovacia a Kia au trimis angajaților o scrisoare.

„Dragi colegi,

Considerăm că ați folosit ultimele două săptămâni pentru a vă relaxa și consolida sănătatea.

Așa cum am anunțat înainte de întreruperea producției, luni, 6 aprilie, liniile vor reporni din nou în halele noastre de producție. Ca și până acum, producția se va desfășura din nou cu măsuri stricte de igienă conform recomandărilor autortiăților Republicii Slovace.

De luni 6 aprilie până joi 9 aprilie vom fabrica în regim standard de trei schimburi. După Paște, vom trece la două schimburi (dimineața și după-amiaza), care durează până la sfârșitul lunii aprilie.

Situația de pe piețele mondiale se schimbă în fiecare zi, iar Kia Motor Slovacia monitorizează îndeaproape situația. Dacă există restricții, fie din punctul de vedere al cererii sau al livrărilor de materiale sau alte situații neprevăzute, suntem pregătiți să răspundem la acestea. Mulțumesc pentru încredere și cooperare.

Să avem încredere, să ne înțelegem și să ne respectăm. Asta înseamnă că suntem o echipă KMS.”

Pirelli renunță să mai deschidă fabrica de anvelope din Slatina la 1 aprilie și nu mai avansează un termen CITEȘTE ȘI Pirelli renunță să mai deschidă fabrica de anvelope din Slatina la 1 aprilie și nu mai avansează un termen

Uzina Kia din Slovacia are o capacitate anuală de 350.000 de autovehicule și are 3.800 de angajați. Uzina a fost deschisă în 2004, în urma unei investiții de circa 1 miliard de euro.

Ceilalți constructori de automobile din Slovacia au activitățile oprite și au prelungit perioada anunțată inițial.

Slovacia înregistrează un număr foarte mic de cazuri de coronavirus, 363 la ora redactării acestui articol, nefiind înregistrat niciun deces cauzat de COVID-19. În schimb, Cehia se numără printre țările destul de afectate, cu 3.257 de cazuri înregistrate și 31 de decese.

În Coreea de Sud, Hyundai și Kia au avut fabricile închise, dar le-au redeschis în luna februarie. Închiderea a fost cauzată mai mult de lipsa de materii prime și subansamble, principalii furnizori fiind din China.

Kia Motors are un nou președinte, de numai trei zile. Ho-Sung Song este fostul șef al Diviziei de Operațiuni Globale, însă el a condus pentru o vreme Kia Europe. El îl înlocuiește pe Han-Woo Park, care va păstra un rol de consultant, potrivit anunțului oficial.

viewscnt
Afla mai multe despre
kia
fabrica kia europa
repornire fabrica kia slovacia