Prima locomotivă hibrid realizată în România a fost prezentată în Gara Constanța

Prima locomotivă hibrid realizată în România a fost prezentată în Gara Constanța

Sursa foto: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2018

Prima locomotivă hibrid realizată în România, prin transformarea unei vechi locomotive Diesel, a fost prezentată joi, în Gara Constanța. Aceasta este o locomotivă de manevră și poate atinge cel mult 30 de kilometri pe oră, are o autonomie de cel mult 12 ore și se poate încărca în mai puțin de trei ore.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul acestui proiect, Corneliu Dică, a declarat joi, cu ocazia prezentării acestei locomotive hibrid în Gara Constanța, că este vorba de un proiect de cercetare, care a costat aproximativ 3,6 milioane de lei, scrie News.ro

“Este un proiect de cercetare-dezvoltare, realizat de Euroest România, în parteneriat cu firme de profil din țară, finanțat de UEFISCDI  și dezvoltat în ultimele 12 luni. Este un proiect în premieră mondială, în premieră națională. Este cea mai competitivă locomotivă de electrică de manevră, până în 30 de kilometri la oră, din lume, în momentul de față. Valoarea proiectului este de 3,6 milioane de lei”, a declarat Corneliu Dică.

FOTO Peugeot a prezentat noul 508, pe care îl compară cu Audi A5 Sportback și pe care îl va lansa și în România CITEȘTE ȘI FOTO Peugeot a prezentat noul 508, pe care îl compară cu Audi A5 Sportback și pe care îl va lansa și în România

El a precizat că o locomotivă Diesel veche a fost transformată în acest hibrid, avantajul fiind că noua locomotivă astfel rezultată nu poluează și nici nu consumă combustibil.

Corneliu Dică a menționat că această locomotivă are o autonomie de 8-12 ore în funcție de sarcina pe care o are și că se încarcă în mai puțin de trei ore.

“Această locomotivă este extrem de necesară în condițiile de manevră grea din  porturi, triaje, platforme industriale,  asigurând  reducerea semnificativă a nivelului de noxe 40-70 la sută în funcționare hibrida și 100 la sută în funcționare electrică”, au precizat reprezentanții Euroest România. 

Ei au menționat că acest proiect este o premieră mondială prin conceptul tehnic.

“Proiectul locomotivei hibrid este premieră mondială prin conceptul tehnic, avantajele competitive/comparative și potențialul de exploatare: reducerea emisiilor poluante  - 70 la sută, consumurilor specifice -  30 – 60 la sută, mentenanței – 15 la sută, obținută prin transformarea unor vechi locomotive Diesel hidraulice”, a precizat sursa citată.

Euroest România a mai realizat și locomotive electrice cu acumulatori, care sunt utilizate pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galați.

viewscnt
Afla mai multe despre
locomotiva hibrid