Prima mașină autonomă Apple ar putea fi lansată în 2025

Prima mașină autonomă Apple ar putea fi lansată în 2025
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 nov 2021

Apple accelerează dezvoltarea primei sale mașini electrice autonome și își fixează 2025 ca target pentru lansarea pe piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După mai multe complicații, inclusiv plecări și veniri ale unor experți și executivi importanți pentru proiect, Apple a reușit să facă progrese notabile în ceea ce privește dezvoltarea propriei mașini autonome și este în postura de a stabili un target de lansare cu un nivel destul de mare de certitudine, susține Bloomberg.

Una dintre cele mai importante piese ale puzzle-ului, chipset-ul pe care viitorul automobil îl va folosi, este aproape finalizat și se apropie de faza de testare în care acesta va fi folosit în mediul real, pentru a se vedea cum se descurcă.

INFOGRAFIC Piața de autoturisme din Europa s-a prăbușit în octombrie. România - una dintre cele mai mari scăderi de pe continent. Dacia păstrează un avans modest față de 2020, cu o cotă de piață majorată CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Piața de autoturisme din Europa s-a prăbușit în octombrie. România - una dintre cele mai mari scăderi de pe continent. Dacia păstrează un avans modest față de 2020, cu o cotă de piață majorată

Chipset-ul a fost dezvoltat intern de Apple, care deja are o anumită experiență, după ce, din prima încercare, a reușit să creeze procesoare mult superioare celor produse de companiile cu experiență de zeci de ani în dezvoltarea acestora.

Se crede că chipset-ul Apple va fi mai performant decât cel folosit de alte companii auto, inclusiv Tesla și Waymo, și că va oferi măsuri de siguranță superioare.

Apple își propune să dezvolte o mașină fără volan, cu un interior spațios, unde călătorii să se poată relaxa cu ajutorul unui ecran de mari dimensiuni, cu o interfață similară celei de iOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
masina