Primăria Capitalei a atribuit un contract pentru elaborarea unui master plan pentru piste de biciclete

Primăria Capitalei a atribuit un contract pentru elaborarea unui master plan pentru piste de biciclete
scris 29 dec 2022

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că a atribuit contractul pentru elaborarea unui master plan pentru piste de biciclete la nivelul Municipiului București.

În cadrul procedurii de atribuire, a fost desemnată câștigătoare oferta prezentată de F.I.P. Consulting SRL, valoarea contractului fiind de 530.000 lei fără TVA, iar termenul de elaborare de 12 luni.

FOTO Noii proprietari ai Termocentralei Mintia au venit cu promisiuni la CJ Hunedoara. Investiții rapide de 1 miliard de euro și noi locuri de muncă CITEȘTE ȘI FOTO Noii proprietari ai Termocentralei Mintia au venit cu promisiuni la CJ Hunedoara. Investiții rapide de 1 miliard de euro și noi locuri de muncă

„Prin acest document strategic, vor fi stabilite direcțiile de dezvoltare a infrastructurii aferente utilizării bicicletei ca mod de transport alternativ urban și vor fi identificate traseele optime pentru realizarea unei rețele extinse de piste pentru a încuraja utilizarea bicicletei, concomitent cu crearea infrastructurii necesare. (…) În elaborarea Master planului, se vor avea în vedere atât aspecte de utilitate, cât și de turism. Astfel, rețeaua de piste pentru biciclete va trebui să fie conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuție și să facă legătura între zonele rezidențiale și zonele principale de interes precum locuri de muncă, de educație, zone comerciale, instituții, dar și cu localitățile și platformele industriale limitrofe Capitalei”, a precizat Nicușor Dan.

De asemenea, se va ține cont de amplasarea zonelor de interes turistic și a celor de agrement și recreere. Master planul va cuprinde și valoarea investițiilor pentru implementarea viitoarei rețele extinse și va identifica posibile surse de finanțare, scrie Agerpres.

La începutul lunii octombrie, Primăria Capitalei anunța licitație pentru elaborarea documentației aferente unui master plan pentru pistele de biciclete. Conform anunțului de pe SICAP, valoarea totală estimată a contractului era de 838.700 lei, cu o durată totală a contractului de 12 luni, incluzând două etape.

În prima etapă, derulată pe o perioadă de patru luni, prestatorul va analiza principalii generatori de trafic/zone de interes și destinații de agrement la nivelul Capitalei, va identifica nevoile utilizatorilor de biciclete actuali și potențiali și va analiza situația infrastructurii existente.

În etapa a doua, el va analiza, identifica și prioritiza noi trasee, pentru o rețea extinsă de piste de biciclete noi în funcție de dezvoltarea unor zone.

„Autoritatea contractantă va pune la dispoziția prestatorului o analiză de tip nivel de serviciu (Level of Service) și o matrice origine-destinație actualizate folosind modelul de transport al regiunii București-Ilfov, în vederea fundamentării traseelor velo”, se preciza în anunț.

În vederea evaluării ofertelor, componenta financiară a reprezentat 35%, iar experiența în realizarea și elaborarea de politici publice/strategii 65%.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
biciclete