Primăria Capitalei a plătit exproprierile pentru continuarea lucrărilor la un drum de legătură între sudul și estul Capitalei

Primăria Capitalei a plătit exproprierile pentru continuarea lucrărilor la un drum de legătură între sudul și estul Capitalei
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2023

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că s-au plătit exproprierile pentru continuarea lucrărilor la Străpungerea B-dul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu - Intersecție Calea Vitan Bârzești, etapa a II-a. Astfel, peste 10 milioane de lei vor ajunge la 16 proprietari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am plătit exproprierile pentru continuarea lucrărilor la Străpungerea B-dul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu - Intersecție Calea Vitan Bârzești, etapa a II-a. 10,3 milioane lei vor ajunge astfel în contul de afectațiune specială, la dispoziția celor 16 proprietari ai imobilelor situate pe strada Iuliu Hațieganu, acolo unde au fost fost necesare exproprierile”, a anunțat primarul general Nicușor Dan.

ULTIMA ORĂ Noua variantă de plafonare a tarifelor RCA. Cum vor fi tarifele CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Noua variantă de plafonare a tarifelor RCA. Cum vor fi tarifele

Potrivit acestuia, execuția proiectului presupune lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Hațieganu, între pasajul peste Dâmbovița și Calea Vitan, pe o lungime de 1,3 kilometri.

"Această arteră va crea o legătură între sudul și estul Capitalei, fluidizând traficul între cartierele din sectoarele 3 și 4. De asemenea, vor fi amenajate trotuarele, se va moderniza și extinde sistemul de iluminat public, se vor devia/reloca rețelele de utilități existente și se vor face lucrări de semaforizare. Toate aceste lucrări vor contribui la creșterea siguranței traficului auto și pietonal și a vitezei medii de deplasare, la diminuarea efectelor poluării aerului, precum și la reducerea timpului de staționare în trafic", a mai precizat primarul general.

Acesta anunță că proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Primăria Sectorului 4, scrie News.ro.

Primăria Capitalei finanțează exproprierile, iar primăriile celor două sectoare asigură execuția lucrărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
primăria capitalei
calea vitan bârzești