Primele teste într-un tunel săpat de Boring Company, cel mai nou proiect al lui Elon Musk

Primele teste într-un tunel săpat de Boring Company, cel mai nou proiect al lui Elon Musk

Foto: Elon Musk/Instagram

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 mai 2017

Elon Musk a prezentat progresele înregistrate până acum de Boring Company, compania specializată în crearea de tuneluri cu ajutorul căreia vrea să fluidizeze traficul din Los Angeles, inclusiv un prim test cu sania electrică ce va fi folosită pentru deplasarea automobilelor și care atinge o viteză de 200 km pe oră. Musk avertizează că videoclipul ar putea cauza senzații de amețeală sau crize de epilepsie.

Urmărește-ne și pe Google News

Într-o postare pe Instagram, șeful Tesla, SpaceX, Neuralink și al Boring Company a anunțat că intrarea și tunelul de start al viitorului sistem de transport subteran au fost finalizate, publicând poze și un filmuleț prin care exemplifică modul de deplasare prin tuneluri, scrie MarketWatch.

Primul tunel al rețelei subterane va face legătura dintre Aeroportul Internațional Los Angeles și suburbia Westwood, timpul de parcurgere al distanței de aproximativ 24 kilometri urmând să se reducă de la circa o jumătate de oră în condiții ideale de trafic la 5 minute, potrivit lui Musk.

Tesla a început să ia comenzi pentru “acoperișul viitorului“. Primele livrări în afara SUA, în 2018 CITEȘTE ȘI Tesla a început să ia comenzi pentru “acoperișul viitorului“. Primele livrări în afara SUA, în 2018

Musk spune că tunelurile săpate cu “Godot”, după cum a fost botezat primul utilaj al Boring Company, vor fi rezistente la cutremur, neexistând o limită pentru numărul de niveluri ce pot fi construite în subteran.

Boring Company a fost înființată în decebrie anul trecut. Musk a prezentat primele detalii despre noul proiect la începutul lunii, în cadrul unei conferințe TED Talk. Un scurt videoclip publicat pe site-ul companiei arată cum automobilele sunt coborâte în subteran pe o platformă metalică, deplasarea prin tunel fiind efectuată pe șine, cu ajutorul unei sănii, sau patine electrice

 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
boring company
tunele
infrastructura