Procuratura din Stuttgart investighează angajați ai Porsche și Bosch pentru emisiile automobilelor diesel

Procuratura din Stuttgart investighează angajați ai Porsche și Bosch pentru emisiile automobilelor diesel
scris 29 iun 2017

Procuratura din Stuttgart a lansat joi o investigație preliminară împotriva unor angajați ai producătorului de automobile sport Porsche, pentru a vedea dacă au fost implicați în proiectarea softului de management al motoarelor pentru a manipula testele de poluare, transmite Reuters.

Ancheta face parte dintr-o investigație mai largă a grupului Volkswagen, care deține mărcile Audi, VW și Porsche. Pe automobilele diesel VW, Audi și Porsche au fost găsite softuri ilegale, scrie News.ro.

Procurorul Jan Holzner a spus joi că investigația de la Porsche nu este oficială, ci se află în stadiu preliminar.

Program Guvern: După 2 insolvențe, o persoană nu va mai putea înființa firme un număr de ani. ANAF își face direcție pentru firmele cu pierderi peste 3 ani la rând CITEȘTE ȘI Program Guvern: După 2 insolvențe, o persoană nu va mai putea înființa firme un număr de ani. ANAF își face direcție pentru firmele cu pierderi peste 3 ani la rând

Reprezentanții Porsche nu au comentat informațiile.

Unele modele Porsche sunt echipate cu motoare de 3 litri furnizate de Audi.

Procuratura din Munchen investighează separat Audi în legătură cu rolul avut în proiectarea motorului de 3 litri.

Procuratura din Stuttgart investighează oficial trei angajați ai furnizorului de componente Bosch pentru posibilul rol în frauda de la Volkswagen legată de emisii, a spus Holzner.

Bosch a ajutat la dezvoltarea unei unități pentru controlul motorului, dunoscută sub numele EDC17,  pentru motorul diesel  EA189 al Volkswagen, care a ratat ulterior testele de poluare.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
bosch
automobile diesel