Procuratura germană a declanșat percheziții la birourile Volkswagen

Procuratura germană a declanșat percheziții la birourile Volkswagen
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2015

Procuratura din orașul german Braunschweig a declanșat, joi, percheziții la sediul central al Volkswagen, din Wolfsburg, și la alte birouri aparținând companiei, de unde au ridicat mai multe documente și suporturi de date digitale, pentru a le verifica în ancheta privind utilizarea dispozitivelor de manipulare a emisiilor de gaze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În același timp, directorul general al Volkswagen în Statele Unite, Michael Horn, este așteptat să se prezinte în fața Congresului american, precizează publicația germană Handelsblatt.

În discursul pregătit pentru audierea din Congresul american, Horn declară că a primit informații privind o posibilă încălcare a normelor anti-poluare din SUA cu 18 luni înainte ca Volkswagen să recunoască public că a utilizat un soft pentru a frauda rezultatele testelor, notează Reuters.

"În primăvara anului 2014…am fost informat de existența unei posibile încălcări a nivelului de emisii, problemă care putea fi remediată. De asemenea, am fost informat că inginerii companiei vor colabora cu agențiile (de reglementare) pentru a rezolva problema", se arată în documentul publicat pe un site al Camerei Reprezentanților din Congresul SUA.

Investigațiile au loc în contextul în care gupul VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce EPA (agenția de mediu din SUA) a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

La începutul lunii septembrie, grupul german a transmis că, la nivel mondial, dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini în ultimii cel puțin șapte ani, inclusiv în Europa.

Ulterior, reprezentanții Volkswagen au transmis Parlamentului german o scrisoare în care arată că opt milioane de mașini Diesel comercializate în statele Uniunii Europene sunt echipate cu dispozitive de manipulare a emisiilor de gaze și asigură că toate aceste autovehicule vor fi retrase în fabrici, costurile urmând să fie suportate de grupul german.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
perchezitii