Profitul Daimler s-a redus în T1 cu peste o treime; producătorul Mercedes anchetează posibile nereguli privind emisiile în SUA

Profitul Daimler s-a redus în T1 cu peste o treime; producătorul Mercedes anchetează posibile nereguli privind emisiile în SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 apr 2016

Profitul grupului german Daimler a scăzut cu 31,7% în primul trimestru, la 1,4 miliarde euro, pe fondul reducerii vânzărilor de modele Mercedes clasele S și E și a costurilor legate de lansarea noii versiuni a sedanului E-Class. Rezultatul a fost sub estimările analiștilor, care anticipau un profit net de 1,6 miliarde euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primele trei luni din 2015, Daimler a raportat un profit net de 2,05 miliarde euro, scrie MarketWatch.

Profitul operațional a scăzut cu 8,5%, de la 2,93 miliarde euro, la 2,63 miliarde euro, în timp ce veniturie grupului au crescut cu 2%, la 35 miliarde euro. Analiștii estimau venituri de 36,12 miliarde euro pentru primul trimestru.

Daimler avertizase deja investitorii în privința rezultatelor mai slabe în prima parte a anului. Grupul german estimează că evoluția indicatorilor financiari se va îmbunătăți în al doilea semestru.

Percheziții la sediile PSA Peugeot Citroen în ancheta privind emisiile poluante CITEȘTE ȘI Percheziții la sediile PSA Peugeot Citroen în ancheta privind emisiile poluante

Joi seara, Daimler a anunțat că a demarat o anchetă internă, la solicitarea Departamentului de Justiție al SUA, pentru a verifica "posibile nereguli" referitoare la certificările de mediu pentru modelele diesel vândute pe piața americană.

Acțiunile grupului au scăzut cu peste 6% în urma anunțului. Vineri la prânz, titlurile Daimler erau în scădere cu 5,95%, la 62,16 euro/unitate, după ce anterior au atins un minim intraday de 61,58 euro/unitate.

Mercedes-Benz, divizia de lux a grupului auto german Daimler, este acuzată în instanță de mai mulți proprietari de mașini din 13 state americane că a instalat dispozitive care permit încălcarea standardelor de mediu.

Alături de investigația lansată de Daimler, informațiile privind posibile nereguli la mașinile produse de PSA Peugeot Citroen și falsificarea rezultatelor la testele de consum în cazul a aproximativ 625.000 de mașini vândute de Mitsubishi în Japonia au intensificat temerile investitorilor referitoare la extinderea scandalului emisiilor de la Volkswagen.

Titlurile Peugeot s-au depreciat cu 3,6% în prima parte a tranzacțiilor de vineri, în timp ce acțiunile Volkswagen și Fiat Chrysler a coborât cu 2,7%, respectiv 3,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes
profit
ancheta
emisii
diesel