Protecția Consumatorilor a închis patru gări

Protecția Consumatorilor a închis patru gări
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2023

Gările din localitățile Sândominic, Sânsimion, Izvorul Mureșului și Băile Tușnad au fost închise temporar, în urma unui control efectuat, în luna octombrie, de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Harghita.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat transmis presei, acțiunea de verificare a vizat modul în care este respectată legislația în domeniul transportului feroviar, comisarii pentru protecția consumatorilor din Harghita constatând abateri la fiecare dintre cele patru stații CFR controlate, scrie Agerpres.

Noul șef al Audi a amânat lansarea lui Q6 e-tron CITEȘTE ȘI Noul șef al Audi a amânat lansarea lui Q6 e-tron

Sursa citată precizează că principalele nereguli constatate în timpul controalelor au fost lipsa condițiilor normale de igienă în unele grupuri sanitare, folosirea unor săli de așteptare neigienizate și nerenovate, fără corpuri de iluminat, fără surse de încălzire, cu scaune rupte și pereți cu infiltrații de apă și igrasie.

Totodată, s-a constat lipsa autorizației valide emise de Autoritatea Feroviară Română.

Pentru neregulile identificate, comisarii CJPC Harghita au oprit temporar prestările de servicii, până la remedierea deficiențelor, în cazul celor patru gări CFR din Sândominic, Sânsimion, Izvorul Mureșului și Băile Tușnad.

De asemenea, s-au aplicat zece amenzi contravenționale în valoare de 57.000 lei și două avertismente scrise.

CJPC Harghita va repeta controlul la operatorii economici opriți de la funcționare, pentru verificarea măsurilor dispuse, aceștia urmând să își reia activitatea în locațiile respective după ce remedierea deficiențelor va fi confirmată de echipele de comisari, mai arată sursa citată.

În acest an au mai fost închise temporar alte trei gări din Harghita, din cauza neregulilor identificate de comisarii CJPC.

"Menționăm faptul că, de la începutul anului 2023, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Harghita a mai desfășurat acțiuni de verificare a modului cum este respectată legislația în domeniu, în transportul feroviar și a controlat alte opt stații CFR de pe raza județului Harghita iar pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Harghita au aplicat : 15 amenzi contravenționale în valoare de 117.000 lei, cinci avertismente scrise precum și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor în cazul a trei gări CFR, situate în localitățile Odorheiu Secuiesc, Mădăraș și Lunca de Jos", se precizează în comunicatul semnat de comisarul șef adjunct al CJPC Harghita, Laurențiu Moldovan.

viewscnt
Afla mai multe despre
protecția consumatorilor
gara