PSA Group schimbă șefii mărcilor Citroen și DS

PSA Group schimbă șefii mărcilor Citroen și DS
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 ian 2020

PSA Group a anunțat înlocuirea șefilor mărcilor DS și Citroen, foștii directori fiind însărcinați cu realizarea unor studii, în subordinea lui Carlos Tavares.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

CEO-ul mărcii premium DS, Yves Bonnefont, a fost destituit din funcție și se va ocupa cu coordonarea unui studiu privind sinergiile dintre mărcile grupului PSA. El se va subordona direct lui Carlos Tavares, CEO al grupului. Detaliile studiului pe care Bonnefont trebuie să-l coordoneze se referă la poziționarea mărcilor din punct de vedere geografic și al clienților, precum și „strategii și sinergii”.

Poziția de CEO al mărcii DS va fi preluată de Beatrice Foucher, în prezent adjunct al lui Bonnefont. Ea va deveni și membru al Comitetului Executiv Global al PSA Group.

Potrivit PSA, Beatrice Foucher are o experiență solidă în domeniul producției de vehicule electrice, fiind responsabilă de internaționalizarea portofoliului de produse.

Cealalăt schimbare este la Citroen, unde CEO-ul Linda Jackson va părăsi postul pentru a se ocupa de un studiu privind „clarificarea și afirmarea diferențierii dintre mărci în cadrul unui portofoliu de mărci”. Studiul va urmări „clarificarea mărcilor și garanția coerenței mesajelor mărcilor în ansamblul Grupului”. Linda Jacskon va fi și ea subordonată direct lui Carlos Tavares. Locul ei va fi preluat de Vincent Cobee, adjunctul șefului Citroen și va deveni membru al Comitetului Executiv Global al PSA Group. Cobee are experiență în piețe internaționale.

TABEL Volkswagen Group a vândut aproape 11 milioane de autovehicule în 2019 CITEȘTE ȘI TABEL Volkswagen Group a vândut aproape 11 milioane de autovehicule în 2019

Schimbările intră în vigoare chiar din 15 ianuarie 2020.

PSA Group se află în plin proces de fuziune cu Fiat Chrysler, proces care ar trebui să se finalizeze în decurs de aproximativ un an. Cele două companii au anunțat în decembrie semnarea unui memorandum, însă până la închiderea fuziunii cele două companii trebuie să respecte legislația privind concurența.

PSA Group mai deține mărcile Peugeot, Opel și Vauxhall.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
sef citroen
sef ds
carlos tavares
peugeot
opel
fiat
chrysler