PSA vrea să renunțe la una din societățile sale mixte din China, din cauza declinului vânzărilor

PSA vrea să renunțe la una din societățile sale mixte din China, din cauza declinului vânzărilor
scris 29 nov 2019

Grupul auto francez PSA se pregătește de vânzarea participației sale de 50% din societatea mixtă înființată în urmă cu opt ani împreună cu partenerul chinez Chongqing Changan Automotive, din cauza declinului vânzărilor, transmite Reuters.

Grupul PSA deține brandurile DS, Peugeot, Citroen și Opel, scrie Agerpres.

Anunțul de joi vine după ce Changan a indicat luna aceasta că este în căutarea unui cumpărător pentru jumătatea sa din societatea mixtă, numită CAPSA, care produce mașini sub brandul DS al PSA.

Rechemare în service, la nivel global, pentru Fiat 500, din cauza unor probleme la schimbător CITEȘTE ȘI Rechemare în service, la nivel global, pentru Fiat 500, din cauza unor probleme la schimbător

Decizia PSA vine pe fondul problemelor cu care se confruntă producătorii globali în China, cea mai mare piață auto din lume, unde anul trecut s-a înregistrat primul declin al vânzărilor din anii 1990.

De asemenea, PSA intenționează să reducă numărul locurilor de muncă și să renunțe la două din cele patru fabrici de asamblare dintr-o societatea mixtă mai mare, înființată cu un alt partener chinez, Dongfeng Group, care produce mașini Peugeot și Citroen, anunța Reuters în august.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
chongqing changan automotive