Raport oficial CFR: Întârzierile trenurilor de călători au crescut în 2022 cu aproape un milion de minute. Viteza trenurilor de marfă: 15,6 km/oră

Raport oficial CFR: Întârzierile trenurilor de călători au crescut în 2022 cu aproape un milion de minute. Viteza trenurilor de marfă: 15,6 km/oră
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2023

Întârzierile trenurilor de călători au înregistrat o creștere de la 3,4 milioane de minute în 2021 la 4.3 milioane de minute în 2022, arată raportul de activitate al companiei cu capital de stat CFR SA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tot în 2022, întârzierile trenurilor de marfă au înregistrat o scădere de 666.000 de minute, ajungând la 40 de milioane de minute, scrie G4Media.ro.

România, creștere puternică a vânzărilor diesel. Europa a atins un nivel record al cotei mașinilor electrice CITEȘTE ȘI România, creștere puternică a vânzărilor diesel. Europa a atins un nivel record al cotei mașinilor electrice

Unul dintre motivele întârzierilor de milioane de minute sunt restricțiile de circulația pe tronsoane vechi de cale ferată.

Astfel, raportul CFR SA arată că la finalul anului trecut totalul erau în vigoare 378 restricții de viteză, cu o lungime totala de 599 km, adică o lungime mai mare decât distanța București – Cluj.

Același raport de activitate arată că viteza comercială a trenurilor de călători a fost de 44,83 km/h în 2021, în timp ce viteza comercială a trenurilor de marfă a fost de 15,63 km/h.

Viteza comercială reprezintă principalul indicator de performanță a circulației trenurilor, care influențează atractivitatea serviciilor oferite de sistemul feroviar, mai ales în traficul de pasageri.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
tren
intarzieri