Registrul Auto Român a aplicat service-urilor auto amenzi de 1,1 milioane lei în primele nouă luni

Registrul Auto Român a aplicat service-urilor auto amenzi de 1,1 milioane lei în primele nouă luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2016

Registrul Auto Român (RAR) a aplicat amenzi de 1,1 milioane lei (240.000 euro) service-urilor în primele nouă luni, principalele motive fiind lipsa autorizațiilor tehnice și calitatea slabă a reparațiilor, potrivit unui comunicat publicat marți.

Urmărește-ne și pe Google News

RAR a efectuat, în primele nouă luni, 2.118 de controale la firmele care efectuează reparații auto, și ca urmare a unor reclamații depuse de clienți nemulțumiți de calitatea slabă a reparațiilor, scrie News.ro.

”Calitatea slabă a unor servicii de reparații din domeniul auto s-a constatat și ca urmare a celor 426 de reclamații primite și rezolvate în termenul legal”, se arată în comunicat.

RAR a dispus, în urma controalelor, 582 de măsuri de oprire a activității pentru service-urile la care au fost constate probleme. Printre cel mai des întâlnite nereguli a fost lipsa autorizațiilor tehnice.

CNAIR a recepționat lucrarea de reabilitare a podului Giurgiu-Ruse; circulația se desfășoară normal CITEȘTE ȘI CNAIR a recepționat lucrarea de reabilitare a podului Giurgiu-Ruse; circulația se desfășoară normal

”Autorizația tehnică de funcționare se acordă operatorilor economici care indeplinesc condițiile de dotare, documentație tehnică si tehnologii corespunzătoare, au angajat personal calificat corespunzător lucrărilor pe care le execută”, se arată în comunicat.

Reprezentanții RAR au observat și lipsa verificărilor care să garanteze că vehiculul reparat corespunde condițiilor legale privind admiterea și menținerea în circulație și lipsa dovezilor de acordare a garanției legale privind lucrările efectuate.

RAR este autoritatea competentă în România în domeniul vehiculelor rutiere, siguranței rutiere, protecției mediului înconjurător și asigurării calității.

viewscnt
Afla mai multe despre
registrul auto roman
service