Traficul de mărfuri din porturile maritime ale României a crescut cu 5% în primele 11 luni, depășind 54 milioane tone

Traficul de mărfuri din porturile maritime ale României a crescut cu 5% în primele 11 luni, depășind 54 milioane tone
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2016

Traficul total de mărfuri înregistrat în porturile maritime românești a fost de 54,44 milioane tone în primele 11 luni ale acestui an, în creștere cu peste 5%, față de aceași perioadă a anului trecut, a anunțat marți compania națională „Administrația posturilor maritime” SA Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primele 11 luni din 2015, traficul de mărfuri din porturile maritime a fost de 51,67 milioane tone, scrie News.ro.

Din totalul traficului, 19,67 milioane tone sunt mărfuri exportate, 17,22 milioane mărfuri importate, 12,42 milioane tone reprezintă tranzit de mărfuri și 5,11 milioane tone - cabotaj.

Traficul maritim a fost de 42,3 milioane tone, în creștere de la 39,97 milioane tone în primele 11 luni din 2015, iar cel fluvial de 12,13 milioane tone, menționează compania, într-un comunicat.

De asemenea, traficul de cereale din Portul Constanța a depășit, în luna noiembrie, recordul înregistrat anul trecut, în perioada analizată.

În primele 11 luni ale acestui an, în Portul Constanța au fost manipulate 18,51 milioane tone de cereale, față de 18,02 milioane tone în aceeași perioadă a anului trecut.

„Anul 2015 a fost unul de referință pentru traficul de cereale, fiind înregistrat un trafic-record de 20 milioane tone”, arată comunicatul companiei.

Creșteri de trafic s-au mai înregistrat în cazul îngrășămintelor naturale și chimice, produselor metalice, petrol brut, minereuri și deșeuri neferoase, minerale brute sau prelucrate, minereuri de fier și deșeuri de fier, articole diverse.

Traficul de containere a înregistrat în perioada ianuarie - noiembrie a acestui an un nivel de 6,44 milioane tone, în creștere cu aproape 3% comparativ cu aceeași perioadă din 2015, când au fost înregistrate 6,27 milioane tone.

Raluca Turcan, președinte interimar al PNL până la Convenția Națională CITEȘTE ȘI Raluca Turcan, președinte interimar al PNL până la Convenția Națională

În perioada ianuarie - noiembrie 2016 au sosit în porturile maritime românești 13.307 nave.

Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța este autoritatea portuară pentru porturile maritime românești - Constanța, Midia și Mangalia și pentru portul turistic Tomis.

Societatea se află în subordinea Ministerului Transporturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
trafic marfuri