Wizz Air își extinde activitățile din Cluj din martie 2017, prin alocarea unei noi aeronave și deschiderea a 6 noi rute

Wizz Air își extinde activitățile din Cluj din martie 2017, prin alocarea unei noi aeronave și deschiderea a 6 noi rute
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2016

Compania ungară low-cost Wizz Air, liderul pieței transportului aerian de pasageri din România, a anunțat marți că își extinde activitățile din Cluj-Napoca începând din martie 2017, prin achiziția celei de-a șasea aeronave din flota din Cluj-Napoca, dar și prin deschiderea a șase noi rute către Stockholm, Bratislava, Baden-Baden, Frankfurt, Larnaca și Malta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea de-a șasea aeronavă, care se va alătura flotei din Cluj-Napoca din martie 2017 reprezintă o investiție suplimentară de 98 de milioane de euro realizată de Wizz în România, mărind cu 36 de locuri de muncă echipa din Cluj-Napoca, formată din 163 de angajați.

Noile rute vor fi introduse începând cu sfârșitul lunii martie din 2017, iar bilete pe aceste rute sunt puse la vânzare pe site-ul operatorului aerian începând de la 39 de lei.

Din Cluj-Napoca, compania aeriană mai operează zboruri către și dinspre Basel, Barcelona, Nuremberg, Milano Bergamo, Dortmund și Londra Luton.

În perioada 1 decembrie 2015 - 30 noiembrie 2016, Wizz Air a transportat mai mult de 1,3 milioane de pasageri către și de la baza sa din Cluj-Napoca.

Compania ungară Wizz Air a transportat peste 4 milioane de pasageri la nivel național în primele trei trimestre ale acestui an, o creștere de peste 19% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit informațiilor transmise de companie la solicitarea News.ro.

Traficul de mărfuri din porturile maritime ale României a crescut cu 5% în primele 11 luni, depășind 54 milioane tone CITEȘTE ȘI Traficul de mărfuri din porturile maritime ale României a crescut cu 5% în primele 11 luni, depășind 54 milioane tone

Wizz Air estimează că va ajunge la o cotă de piață în România de 30,2% pentru întregul an 2016, în creștere cu 1,1% față de 2015.

Compania are în prezent zboruri pe 129 de rute, spre 19 țări, inclusiv pe o rută internă, între București și Cluj, și operează pe 10 aeroporturi din România.

În acest an, compania a deschis două noi baze, în Iași și Sibiu.

Pe piața din România, principalii concurenți ai Wizz Air sunt Blue Air, Tarom, Ryanair și Lufthansa.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air