Renault și Nissan mai fac un pas pentru reactivarea alianței

Renault și Nissan mai fac un pas pentru reactivarea alianței
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 ian 2020

Renault și Nissan se întâlnesc din nou pentru a debloca proiectele alianței, mai întâi la nivel de manageri. Unul dintre noii șefi ai Renault, Gilles Le Borgne, recrutat de la PSA în această lună, va merge la Tokyo pentru se întâlni cu cel care răspunde de proiectele comune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Alianța Renault Nissan începe să se dezghețe, fiind planificate primele întâlniri dintre responsabilii alianței. La începutul lunii ianuarie, Renault l-a angajat pe Gilles Le Borgne, care lucra pentru PSA Group. El va merge la Tokyo pentru a-l întâlni pe Tsuyoshi Yamaguchi, manager responsabil cu proiectele în parteneriate al Nissan, potrivit Automotive News. Cei doi au ca misiune repornirea mai multor proiecte de dezvoltare de vehicule.

Potrivit surselor, echipele de ingineri sunt pregătite pentru a relua activitatea. Anterior, președintele Renault declarase că ambele companii, din conducerea cărora face parte, sunt foarte hotărâte să facă alianța să funcționeze din nou. O ședință a consiliului de administrație al Alianței Renault Nissan Mitsubishi este  programată pe 30 ianuarie.

Unul dintre subiectele foarte importante care vor fi discutate este cel al motorizărilor hibrid, o zonă foarte puțin exploatată de alianță, fiecare dintre companii având propria tehnologie în care a investit.

Planurile pe termen scurt urmăresc preluarea sistemului E-Tech, dezvoltat de Renault, pe noua generație Nissan Juke, dar și introducerea sistemului e-Power al celor de la Nissan, pe Renault Kadjar.

Elon Musk încearcă să tempereze temerile legate de impactul ecologic al fabricii care va fi construită în Germania CITEȘTE ȘI Elon Musk încearcă să tempereze temerile legate de impactul ecologic al fabricii care va fi construită în Germania

La rândul său, Mitsubishi a dezvoltat propriul sistem hibrid, pe SUV-ul Outlander.

După arestarea și îndepărtarea lui Carlos Ghosn, Renault, Nissan și Mitsubishi au făcut câțiva pași, mai mult formali, pentru a sublinia că alianța celor trei merge mai departe. O primă întâlnire între Jean Dominique Senard, Thiery Bollore, Hiroto Saikawa și Osamu Masuko a devenit istorie (foto), după ce doi dintre ei au fost dați afară de companiile pe care le conduceau, iar al treilea, Masuko, de la Mitsubishi, nu se simte nici el prea bine, fiind înlocuit în poziția de CEO și păstrat pentru moment ca președinte al boardului.

Administrativ, a fost înființată o nouă entitate care să coordoneze parteneriatul, dar a fost păstrată și compania olandeză, care fusese înființată de Carlos Ghosn, cu participație 50 - 50 Renault și Nissan. A fost numit și un secretar general, care să coordoneze activitățile tehnice: Hadi Zablit , anterior Senior Vicepreședinte al Alianței, responsabil cu dezvoltarea. El a condus echipele care s-au ocupat, printre altele, cu dezvoltarea platformei CMF-A, pe care azi o folosesc atât Renault, cât și Nissan.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
nissan
alianța renault nissan
jean dominique senard
hiroto saikawa