Romcargo, operatorul celui mai mare terminal Ro-Ro din Portul Constanța, a ieșit din insolvență și pregătește redeschiderea unei linii de curse regulate de feribot pe relația cu Turcia și Rusia

Romcargo, operatorul celui mai mare terminal Ro-Ro din Portul Constanța, a ieșit din insolvență și pregătește redeschiderea unei linii de curse regulate de feribot pe relația cu Turcia și Rusia
scris 11 iun 2020

Operatorul portuar Romcargo Maritim, companie care gestionează 90% din fluxurile maritime de vehicule pentru pasageri și utilitare din Romania, incluzând Dacia, Renault, Ford si Mitsubishi, a ieșit din insolvență.

Planul este acum să dezvolte mai departe liniile de business, începând cu redeschiderea, după o pauză de 8 ani, a unei linii de curse regulate de feribot pe relația cu Turcia și Rusia, actualmente în curs de negociere.

Trei noi tractoare românești, realizate în perioada pandemiei, lansate pe piață de IRUM Reghin CITEȘTE ȘI Trei noi tractoare românești, realizate în perioada pandemiei, lansate pe piață de IRUM Reghin

Romcargo Maritim este operatorul portuar care gestionează peste 90% din fluxurile maritime de vehicule pentru pasageri și utilitare din România și operează cel mai mare terminal Ro-Ro din Portul Constanța.

Pentru moment, reluarea graduală a producției uzinelor Dacia si Ford, principalii clienți ai Romcargo, anticipează revenirea la nivelul normal de activitate, 

EXCLUSIV Dacia - nevoită să retrimită o parte din angajați în șomaj tehnic, din cauza lipsei de comenzi. Compania spune că \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia - nevoită să retrimită o parte din angajați în șomaj tehnic, din cauza lipsei de comenzi. Compania spune că "se adaptează cererii"

La nivel operațional, pentru anul 2020, Romcargo, deținut de ROCA, mizează pe o rată medie de operare la navă de cel puțin 100 unități/oră, comparativ cu 75 unități/oră în anii anteriori și țintește chiar să atingă un prag de 120 unități/oră. Creșterea capacitații de stocare, începută anul trecut, va permite în fluxul de lucru Romcargo volume mai mari, mai diverse și totul mai eficient.

Înființată în anul 2006, compania a trecut printr-o perioadă dificilă între 2015-2016, iar la finalul anului 2016 a intrat în insolvență.

În spațiul de 85.000 metri pătrați gestionat în Portul Constanta, Romcargo Maritim are o capacitate de stocare de 7.500 de unitati simultan, poate opera 25.000 vehicule pe luna, o cale ferata cu 3 linii și posibilitatea de a opera simultan 2 trenuri de cate 21 vagoane fiecare si o dana cu lungimea  de 200 metri.

viewscnt
Afla mai multe despre
romcargo
insolventa