Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor crește

Salariile personalului de la sol al Lufthansa vor crește
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2024

Personalul de la sol al Lufthansa va beneficia de o creștere a salariilor de până la 18%, după ce s-a ajuns la un acord în disputa privind contractul colectiv de muncă, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sindicatul Verdi, care reprezintă aproximativ 25.000 dintre salariații companiei aeriene germane, și Lufthansa au anunțat joi că în următoarele 24 de luni angajații vor beneficia de majorări salariale în două etape. În plus, va fi acordat un bonus de compensare pentru efectele inflației, în valoare de 3.000 de euro, dar și alte indemnizații, scrie Agerpres.

Mașini electrice în Europa: Dacia Spring a ieșit din Top 10, chinezii au urcat la 20% din piață. Mașinile diesel - la minim istoric, înlocuite de mașini electrice sau hibrid CITEȘTE ȘI Mașini electrice în Europa: Dacia Spring a ieșit din Top 10, chinezii au urcat la 20% din piață. Mașinile diesel - la minim istoric, înlocuite de mașini electrice sau hibrid

Acordul s-a finalizat după trei zile, cu ajutorul medierii premierului landului Thuringia, Bodo Ramelow, și a fostului șef al Agenției Federale de Muncă, Frank-Jurgen Weise. Momentul este extrem de important, deoarece s-a evitat o grevă în timpul perioadei aglomerate a sărbătorilor pascale.

Conform Lufthansa, creșterea medie a salariilor până la finalul anului viitor va fi de 12,5%. Angajații care un nivel mai scăzut vor beneficia de o creștere mai ridicată.

Aceste acord va face ca Lufthansa să rămână un angajator atractiv, a afirmat directorul de resurse umane al companiei aeriene germane, Michael Niggemann.

Sute de zboruri Lufthansa au fost anulate recent în urma mișcărilor de protest organizate de sindicatul Verdi

Germania este afectată de mai multe luni de greve în sectorul transporturilor, care au afectat o gamă largă de activități, de la transportul în comun până la trenuri de mare viteză și cele mai mari aeroporturi din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
salariu