Șeful de producție BMW, Oliver Zipse, posibil nou CEO, după ce Harald Kruger și-a anunțat plecarea

Șeful de producție BMW, Oliver Zipse, posibil nou CEO, după ce Harald Kruger și-a anunțat plecarea
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 iul 2019

Harald Krüger, CEO-ul BMW, va fi înlocuit anul viitor de șeful de producție al companiei, arată primele informații neoficiale, după ce constructorul de automobile premium anunțase că Kruger nu va mai continua în fruntea companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Harald Kruger a anunțat că nu intenționează să mai solicite un al doilea mandat la conducerea BMW, potrivit unui comunicat oficial, transmis de companie, care citează CEO-ul în funcție: „Doresc să urmez noi provocări profesionale”.

Anunțul a apărut în spațiul public într-un moment neașteptat, cu doar câteva zile înainte de întâlnirea consiliului de supervizori, din 18 iulie, și nu este foarte clar dacă Kruger pleacă din proprie inițiativă. Cert este că BMW a anunțat că va analiza situația creată, respectând decizia actualului CEO, care își încheie mandatul pe 30 aprilie 2020. Primele informații apărute după declarațiile oficiale vorbesc despre  propunerea ca Oliver Zipse, în prezent șef peste activitățile de producție ale companiei, să preia poziția de CEO, de anul viitor, însă reprezentanții BMW au refuzat să confirme sau să infirme informația.

Un al doilea candidat intern vehiculat de presa germană este Klaus Frohlich, șef pentru dezvoltare al companiei. Acesta nu are, se pare, șanse, deoarece are vârsta de 59 de ani, la limita celor 60 de ani impusă de companie pentru top management.

FOTO Compania de car-sharing cu mașini electrice Spark intră în România. Ce prețuri are în alte țări CITEȘTE ȘI FOTO Compania de car-sharing cu mașini electrice Spark intră în România. Ce prețuri are în alte țări

Harald Kruger are 53 de ani și se află în fruntea BMW din 2015, cu un mandat de 5 ani, fiind, la momentul instalării sale, cel mai tânăr CEO al unei companii auto importante.

Președintele BMW, Norbert Reithofer a transmis o declarație înc are spune că „respectă pe deplin și înțelege decizia lui Harald Kruger”, subliniind că acesta „a demonstrat o dedicare neclintită pentru BMW Group, în toate pozițiile pe care le-a ocupat”. Norbert Reithofer a fost CEO înainte de Kruger, în timp ce acesta a ocupat poziția de membru al Consiliului de Amdinistrație al BMW timp de aproximativ 6 ani, ca șef al producției, înainte de a fi ales ca Chief Executive Officer. La data numirii sale în cea mai înaltă poziție la BMW, cel acre ar fi trebuie să preia postul era Herbert Diess, șef al dezvoltării la acel moment, însă acesta a fost racolat de Volkswagen, unde a devenit, între timp, CEO al întregului grup VW AG.

Plecarea lui Kruger nu este, totuși, întâmplătoare, deoarece informații despre unele nemulțumiri ale acționarilor și membrilor Consiliului de Administrație ale BMW apăruseră de mai mult timp. Cea mai mare problemă era legată de faptul că, în mandatul lui Harald Kruger, BMW a pierdut poziția de lider la nivel global al mărcilor premium, în fața rivalilor de la BMW. Între timp, au apărut și unele discuții pe marginea performanțelor financiare ale companiei.

Dar Harald Kruger a devenit celebru, la scurt timp după preluarea mandatului, când a leșinat pe scena salonului auto din Frankfurt, în timpul prezentării. Ulterior, acesta nu a mai apărut în public, fiind înlocuit la cele mai multe evenimente și întâlnrii cu oficialități de CFO-ul companiei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
harald kruger
krueger bmw
oliver zipse bmw
nou sef bmw