Șeful Mitsubishi: Nu mai există nimeni ca Ghosn, Alianța va fi dificil de condus

Șeful Mitsubishi: Nu mai există nimeni ca Ghosn, Alianța va fi dificil de condus

Carlos Ghosn (S) și Osamu Masuko

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 nov 2018

Osamu Masuko, directorul general al Mitsubishi Motors, consideră că alianța Renault-Nissan-Mitsubishi va fi dificil de gestionat în absența arhitectului acesteia, Carlos Ghosn, care a fost arestat în Japonia, sub acuzația de fals în acte la declararea veniturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Nu cred că mai există cineva pe Pământ ca Ghosn, să poată conduce Renault, Nissan și Mitsubishi”, a spus Masuko într-o conferință de presă la Tokyo, citat de Reuters.

Ghosn, încă președintele și directorul general al Renault și al alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, a fost arestat de procurorii japonezi luni, cu acuzația că a declarat venituri mai mici decât cele obținute în rapoartele trimise autorității de supraveghere din piața de capital.

Board-ul Renault va propune suspendarea din funcții a lui Ghosn. Ministrul de finanțe crede că Ghosn nu mai este potrivit pentru companie CITEȘTE ȘI Board-ul Renault va propune suspendarea din funcții a lui Ghosn. Ministrul de finanțe crede că Ghosn nu mai este potrivit pentru companie

Procurorii suspectează că Ghosn s-a înțeles cu un alt director din conducerea Nissan, Greg Kelly, pentru a declara venituri sub cele încasate efectiv. Astfel, în perioada 2010-2015, Ghosn ar fi raportat venituri cu 5 miliarde de yeni (aproximativ 44 milioane dolari) mai mici decât cele reale.

Totodată, o anchetă internă derulată în ultimele luni de Nissan în baza unui denunț a relevat că Ghosn a folosit activele companiei în scopuri personale, potrivit producătorului auto japonez.

Ghosn urmează să fie demis din funcția de președinte al Nissan în această săptămână, o decizie similară fiind așteptată și în ceea ce privește rolurile deținute în cadrul Renault și al Alianței.

De asemenea, Mitsubishi a lansat propria anchetă privind activitatea lui Ghosn în calitate de președinte al companiei, iar consiliul director se va întruni săptămâna viitoare pentru a lua o decizie în acest caz, a declarat Masuko.

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a fost înființată în 1999, inițial în forma unui parteneriat între grupul  francez Renault și Nissan. Sub conducerea lui Ghosh, alianța s-a dezvoltat și a devenit al treilea cel mai mare grup auto la nivel global în funcție de vânzări, depășind grupul german Volkswagen.

Renault controlează o participație de 43,4% la Nissan, care deține 15% din acțiunile grupului francez și 34% din acțiunile Mitsubishi.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
alianta renault-nissan-mitsubishi
arestare
carlos ghosn
arest