Skoda a produs un volum record de automobile la a doua uzină din Cehia, Kvasiny

Skoda a produs un volum record de automobile la a doua uzină din Cehia, Kvasiny
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 feb 2020

Skoda anunță o producție record pentru uzina din Kvasiny, în 2019, a doua facilitate a mărcii din Cehia, unde sunt fabricate trei modele ale mărcii și unul Seat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Uzina Skoda din Kvasiny, în care sunt produse modelele Superb, Kodiaq și Karoq, a atins un volum record de 320.000 de unități anul trecut,în pofida faptului că marca a înregistrat o ușoară scădere a vânzărilor. Skoda se plânge de mai mult timp de o nevoie acută e spațiu de producție, ca urmare a cererii tot mai mari. Potrivit unei declarații anterioare a CEO-ului Skoda, Bernhard Maier, marca cehă ar putea vinde „cu circa 100.000 de autovehicule mai mult”, anual, dacă ar avea spațiu industrial în care să-și producă mașinile pe măsura cererii. Practic, scăderile semnificative de vânzări au venit din China, o piață pe care mașinile Skoda sunt produse local, în unități joint-venture cu partenerii chinezi.

Uzina din Kvasiny este a doua fabrică Skoda din Cehia, după cea din Mlada Boleslav, aici fiind produs și modelul SEAT Ateca. de asemenea, din 2019 a intrat în producție primul automobil plug-in hibrid al mărcii, Superb IV, fiind produse, deja, circa 2.000 de unități.

„În 2019, am investit puternic în renovarea uzinei Kvasiny și am început să producem Skoda Superb iV. Această bornăîn istoria uzinei și a companiei, ca și noul record de producție de peste 320.000 de vehicule, este un testament impresionant despre nivelul ridicat de experiență și spirit de echipă pe care cei 9.000 de membri ai stafului locației îl au de oferit” a declarat Michael Oeljeklaus, membru al board-ului pentru producție și logistică al Skoda Auto.

Anul trecut, uzina a introdus sistemul dProduction, care ghidează angajații prin etapele procesului de producție, documentare și control al calității fără hârtii, cu ajutorul proceselor multimedia digitale. Uzina a primit, de altfel, și un premiu pentru acest sistem. Investiția pentru pregătirea producției Superb PHEV s-a ridicat la 12 milioane de euro.

Pe teritoriul uzinei exsită și un centru de pregătire în domeniul electromobilității, peste 6.000 de angajați fiind deja înscriși la cursurile din centru.

Renault confirmă Dacia electrică, botezată pentru moment Urban City CITEȘTE ȘI Renault confirmă Dacia electrică, botezată pentru moment Urban City

De asemenea, uzina din Kvasiny utilizează tehnologii Industry 4.0, care permit optimizarea producției și logisticii. Printre altele, tehnologia utilizează camere 3D pentru transportul automat de piese din containere către banda de asmablare. Datele de producție sunt înregistrate prin intermediul a 40 de display-uri de tip touchscreen, pentru analizarea opririlor de producție.

Transportul diverselor componente se face cu un robot de transport autonom, cu o capacitate de 130 kg, acesta având senzori care permit detectara obstacolelor și ocolirea acestora. În 2020, uzina vrea să investească alți 400.000 de euro în roboți pentru transportul bateriilor auto.

Mai mult, operatorii de motostivuitoare poartă niște ceasuri speciale care avertizează despre  iminența unei coliziuni, cu ajutorul unor unități de control instalate în utilaj.

Skoda a vândut anul trecut 1,24 milioane de vehicule la nviel global. Compania produce vehicule în trei uzine și componente în trei uzine din Cehia, dar și în Slovacia, Rusia, India și China, în parteneriat cu VW, precum și în Ucraina și Kazahstan, cu parteneri locali. O nouă uzină, construită de VW Group și administrată de Skoda, urmează să fie ridicată în Turcia, dacă șefii grupului german vor menține decizia luată anul trecut, decizie suspendată ulterior, după conflictele politico militare din zona Siriei.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
uzina skoda
kvasiny