Solidaritate cu șoferii: Plata rovinietei să fie suspendată sau redusă la jumătate, în stare de urgență sau de alertă

Solidaritate cu șoferii: Plata rovinietei să fie suspendată sau redusă la jumătate, în stare de urgență sau de alertă
scris 23 apr 2021

Plata rovinietei va fi suspendată pe perioada stării de asediu sau de urgență, iar pe perioada stării de alertă, valoarea rovinietei va fi redusă la jumătate. În cazul achitării rovinietei prealabil acestor stări, valabilitatea va fi prelungită, prevede un proiect legislativ propus de PSD și analizat de Profit.ro. 

”Oamenii nu se mai pot deplasa liber, prin urmare nu pot fi obligați să plătească, pentru că nu își pot exercita pe deplin acest drept. Suntem obligați să facem această minimă reparație. Suntem datori să facem tot ce ne stă în putere pentru a reduce presiunea de pe umerii românilor”, arată aleșii PSD.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Astfel, proiectul prevede că, pe durata stării de asediu si a stării de urgență, tarifele de utilizare de utilizare a rețelei de drumuri naționale se suspendă de la plată și verificare.

Tarifele de utilizare achitate, valabile la data instituirii stării de asediu sau, după caz, a stării de urgență își prelungesc de drept valabilitatea pe perioada acestor măsuri. 

FOTO Soluție inovatoare pentru toți șoferii cu probleme pe traseu. În mai puțin de 5 minute ai soluția CITEȘTE ȘI FOTO Soluție inovatoare pentru toți șoferii cu probleme pe traseu. În mai puțin de 5 minute ai soluția

Totodată, proiectul prevede ca pe durata stării de alertă , care are drept consecință instituirea carantinei sau limitarea parțială teritorială, în localități sau zone geografice, a dreptului de circulație ori condiționarea ieșirii/intrării din acestea în intervalele orare stabilite, rovinieta va fi datorată în cuantum de 50% din valoarea nominală aferentă fiecărui tip de vehicul și fiecărei durate de utilizare din cadrul perioadei măsurii respective. 

Valabilitatea tarifelor de utilizare aflate în curs la data declarării starii de alertă, a căror durată este cel puțin egală cu perioada măsurii respective și pentru care a fost achitat tariful integral, se prelungește de drept cu jumătate din durata măsurii respective.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Proiectul mai prevede că durata de valabilitate a tarifului de trecere neutilizat se prelungește de drept pe durata stării de sediu și a stării de urgență, precum și pe durata stării de alertă, care are drept consecință instituirea carantinei sau limitarea dreptului de circulație.

Pentru a intra în vigoare, proiectul opoziției trebuie adoptat de Parlament și promulgat de șeful statului.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
rovinieta
tarif
utilizare
drumuri
plata
suspendat
redusa
prelungire
starem alerta
urgenta
proiect
lege
parlament
psd