STUDIU Numărul de călătorii cu avionul este mai mare cu 40% în decembrie decât în celelalte luni

STUDIU Numărul de călătorii cu avionul este mai mare cu 40% în decembrie decât în celelalte luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2016

Decembrie este cea mai aglomerată lună din an pentru companiile aeriene care operează păe piața românească, numărul de bilete de avion cu data în decembrie fiind mai mare cu 40% mai mare decât media celorlalte 11 luni, iar 70% dintre sosiri au ca destinație Bucureștiul, în contextul în care cei mai mulți români care locuiesc în străinătate aleg să se întoarcă în țară în această perioadă, potrivit unui comunicat publicat vineri de portalul online specializat pe achiziția de bilete de avion Vola.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din numărul total de bilete, 45% dintre cele pentru zborurile inbound (sosiri) pentru luna decembrie sunt rezervate în avans în septembrie sau octombrie, iar circa 30% sunt rezervate last-minute, la începutul lunii decembrie, potrivit datelor Vola.ro.

Decembrie este și luna în care românii plătesc cele mai multe taxe de surplus de bagaj sau bagaje de cală suplimentare, scrie News.ro.

”80% dintre biletele de avion vândute pentru luna decembrie includ cel puțin un bagaj de cală. În restul anului, acest procent scade la aproximativ 40%”, se arată în studiu.

Cea mai aglomerată perioadă estimată pentru această perioadă va fi 22 decembrie 2016 - 2 ianuarie 2017, iar călătorii sunt sfătuiți să-și ia un avans minim de trei ore pentru formalitățile de check in și controlul de securitate de la aeroport sau să verifice site-urile aeroporturilor de unde vor pleca, pentru eventuale modificări ale orarelor.

Tronsonul al doilea al șoselei de centură a Brașovului, deschis circulației în totalitate CITEȘTE ȘI Tronsonul al doilea al șoselei de centură a Brașovului, deschis circulației în totalitate

Cel mai mare aeroport din România, Henri Coandă din București, va ajunge la sfârșitul anului la un trafic de 11 milioane de pasageri pe an, o creștere de peste 18% față de 2015, când au existat 9,3 milioane pasageri.

Compania ungară low-cost Wizz Air, liderul pieței transportului aerian de pasageri din România, a transportat peste 4 milioane de pasageri la nivel național în primele trei trimestre ale acestui an, o creștere de peste 19% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Principalii competitori ai Wizz Air sunt Blue Air, Tarom, Ryanair și Lufthansa.

viewscnt
Afla mai multe despre
calatorii cu avionul
vola