Surpriză: Ford EcoSport a depășit Dacia Duster în Germania

Surpriză: Ford EcoSport a depășit Dacia Duster în Germania
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 aug 2018

Deși este mai puțin celebru și a fost lansat mai târziu pe piață cu câteva luni, Ford EcoSport reușește să dea o lovitură pe piața din Germania SUV-ului rival, Dacia Duster, alături de care este fabricat în România. În luna iulie, Ford EcoSport a depășit pentru prima dată de la lansare Dacia Duster, la o diferență de mai puțin de 200 de vehicule.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ambele mașini sunt fabricate exlcuisv în România, pentru toate piețele europene și ambele au fost lansate la sfârșitul anului trecut.

Ford Ecosport a înregistrat 2.752 de unități în luna iulie, în Germania, în timp ce Dacia Duster a înmatriculat 2.576 de unități. Între cele două s-a aflat Audi Q2, cu numai 8 vehicule mai multe decât Duster.

Renault Captur, liderul european al segmentului B-SUV, s-a plasat în urma celor două modele din România, cu numai 2.474 de mașini. Ambele SUV-uri produse în România au înregistrat creșteri de peste 100% față de nivelul înregistrat anul trecut.

Cel mai vândut SUV de clasă B din Germania este în acest moment VW T-Roc, care s-a instalat pe prima poziție deși a fost și el lansat la finalul lui 2017. Ford se află pe locul al doilea în clasamentul pe segmente, pe piața din Germania, cu Kuga, SUV-ul compact al mărcii.

De remarcat că în clasamentul celor mai vândute 10 SUV-uri, 7 aparțin subsegmentului B, în care se află și Duster și EcoSport.

Dacia Duster rămâne preferat de cliențiii privați, care reprezintă 92% din totalul vânzărilor acestui mdoel, în comparație cu restul modelelor, care au o pondere echilibrată (între 40 - 60% clienți privați). Ford EcoSport are 46% din clienți companii.

Surpriză: Ford EcoSport a depășit Dacia Duster în Germania

Germanii au cumpărat în luna iulie 57.647 de SUV-uri, reprezentând un procent de 18,1% din piață, respectiv 383.815 de SUV-uri de la începutul anului.

Pe întreg anul, Dacia Duster păstrează un loc bun, poziția cincea între toate SUV-urile și al doilea cel mai vândut B-SUV de pe piață, după T-Roc. Cel mai vândut SUV din Germania rămâne, după 7 luni, Ford Kuga.

Jeremy Clarkson atacă dur Dacia Duster: „Făcut din cutii reciclate de CD-uri, într-un atelier murdar din Vietnam, de copii-sclavi. Are personalitatea unui felinar de stradă sau a unei mașini de spălat” CITEȘTE ȘI Jeremy Clarkson atacă dur Dacia Duster: „Făcut din cutii reciclate de CD-uri, într-un atelier murdar din Vietnam, de copii-sclavi. Are personalitatea unui felinar de stradă sau a unei mașini de spălat”

Dacia a vândut în 2018, pe piața din Germania, 46.838 de vehicule, dintre care 7.645 vehicule au fost vândute în iulie. Cota de piață a mărcii este 2,2%. Cel mai înmatriculat model al mărcii este, după 7 luni, Sandero, 15.740 unități.

Ford a vândut în 2018, în Germania, 156.510 vehicule, fiind considerată o marcă pe jumătate germană, datorită faptului că cele mai multe dintre modele sunt fabricate chiar în această țară, unde Ford are și sediul diviziei europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
duster
ford
ecosport
piata auto
germania