Surpriză: Șeful Fiat Chrysler, Mike Manley, a vândut un pachet de acțiuni imediat după anunțarea fuziunii cu Renault

Surpriză: Șeful Fiat Chrysler, Mike Manley, a vândut un pachet de acțiuni imediat după anunțarea fuziunii cu Renault
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 mai 2019

Mike Manley, CEO al Fiat Chrysler Automobiles, a vândut un sfert din acțiunile pe care le deținea la compania pe care o conduce a doua zi după ce a făcut anunțul privind posibila fuziune cu Renault. Acțiunile urcaseră deja pe bursă cu 8%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O informație surprinzătoare legată de fuziunea Fiat Chrysler cu Renault a fost publicată de Automotive New, care citează declarația depusă de Mike Manley, CEO FCA la autoritățile piețelor de capital din Olanda. Șeful FCA a anunțat oficial că a vândut 250.000 de acțiuni la Fiat Chrysler Automobiles, la un preț mediu de 12,37 euro, la o valoare totală de circa 3 milioane de euro. Vânzarea s-a produs la o zi după ce FCA a dat publicității anunțul privind propunerea pe care compania afăcut-o celor de la Renault pentru o fuziune în care acționarii vor primi 50% - 50% din noua companie care se va înființa.

În acea zi, datorită anunțului, acțiunile FCA și Renault au crescut veriginos. Cele ale Fiat au crescut cu 8 procente, la 12,37 euro per acțiune, iar cele ale Renault, la 56,03 euro, cu 12%, pe bursa de la Paris.

Președintele Renault, Jean Dominique Senard, a mers la Nissan să le explice fuziunea cu FCA: „O adevărată alianță globală” CITEȘTE ȘI Președintele Renault, Jean Dominique Senard, a mers la Nissan să le explice fuziunea cu FCA: „O adevărată alianță globală”

Potrivit declarațiilor depuse la autoritățile bursiere, Mike Manley a mai vândut din acțiunile primite la momentul în care a fost numit CEO al FCA 346.423 acțiuni în martie, 97.753 acțiuni în mai, ajungând la un total de 694.176 acțiuni vândute, cu o valoare de aproximativ 10 milioane de euro. El a primit 1.388.582 acțiuni, ca primă, la instalarea ca CEO, și mai deține aproximativ jumătate din ele.

Financial Times scrie că, potrivit informațiilor de culise, Mike Manley va fi Chief Operation Officer, în timp ce actualul președinte al Renault, jean Dominique Senard va fi CEO. Actualul președinte al FCA, John Elkann, membru al familiei Agnelli, care controlează Fiat, va fi președinte al noii companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
fca
fca fuziune renault
mike manley actiuni fca