Tesla a ajuns mai repede decât estima să producă 4.000 de mașini pe săptămână în Germania

Tesla a ajuns mai repede decât estima să producă 4.000 de mașini pe săptămână în Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2023

Fabrica Tesla din landul german Brandenburg, lângă Berlin, produce acum săptămânal 4.000 de mașini, a anunțat luni compania, cu trei săptămâni înainte de termen, conform unui plan de producție recent, consultat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producția unității este acum la o treime din producția Model Y de la uzina din Shanghai, unde Tesla intenționează să mențină o producție medie totală de 13.000 de mașini Model Y pe săptămână - cu aproximativ 1.000 sub capacitatea maximă - și încă 7.000 mașini Model 3 în februarie și martie, conform planului de producție, scrie Agerpres.

Stellantis va folosi baterii LFP, mai ieftine, pe mașinile din Europa CITEȘTE ȘI Stellantis va folosi baterii LFP, mai ieftine, pe mașinile din Europa

Tesla intenționa să majoreze producția de la Brandenburg la 4.000 de mașini pe săptămână începând din 13 martie și la peste 5.000 până la finalul lui iunie. În octombrie 2022, ajunsese la o producție de 2.000 de mașini pe săptămână, apoi la 3.000 în decembrie.

Capacitatea maximă planificată pentru unitatea din Brandenburg este de 500.000 de mașini pe an, aproape 10.000 pe săptămână.

De asemenea, Tesla a început asamblarea bateriilor în Germania, folosite la vehiculele produse la Brandenburg.

Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al Tesla anunța că firma se va concentra pe producția de celule de baterii în SUA, datorită subvențiilor din planul american de investiții (Inflation Reduction Act, IRA).

De asemenea, producătorul american de vehicule electrice pregătește producerea de componente de celule, cum sunt electrozii, unii urmând să fie trimiși de la uzina sa din Gruenheide, landul Brandenburg, către Statele Unite, a precizat purtătorul de cuvânt al Tesla.

Mașinile produse la unitatea din Brandenburg vor conține "în viitorul apropiat" baterii asamblate local.

"Concentrarea Tesla este în prezent pe producția de celule de baterii în SUA, datorită cadrului legal creat de IRA", a adăugat purtătorul de cuvânt.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
germania