Tesla a confirmat participarea la Salonul Auto IAA din Munchen

Tesla a confirmat participarea la Salonul Auto IAA din Munchen
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 iul 2023

Într-o participare extrem de rară, Tesla va fi prezentă cu modelele sale la Munchen, în septembrie, în cadrul salonului auto german. Compania a refuzat să mai participe la evenimente auto de foarte mulți ani, având o politică de marketing atipică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla va participa la salonul auto din Germania, alături de celelalte branduri care produc automobile în această țară, confirmarea fiind transmisă reprezentanților VDA, asociația constructorilor auto din Germania, potrivit unei informații Automobilwoche. Marca americană electrică va avea un stand propriu în zona centrală a orașului, acolo unde organizatorii pregătesc spații speciale de expunere pentru a-i aduce pe oameni mai aproape de mașini. IAA Mobility, așa cum se numește acum salonul din Munchen, se desfășoară, încă de la prima ediție organizată în orașul bavarez, atât în pavilionul expozițional, Messe Munchen, cât și în zonele centrale, în piața Konigsplatz, pe strada pietonală Ludwigstrasse, dar și în alte zone adiacente. Cele două zone principale de expunere vor fi legate de un coridor de mobilitate pe care se deplasează mașinile de teste. În piața centrală a orașului, Konigsplatz, va fi organizată și o amplă scenă pe care vor cânta diferiți artiști, atmsofera generală fiind una de „festival area”, după cum intenționează organizatorii. Costul participării în zona centrală Opel Space este de circa 500 de euro/metrul pătrat.

Salonul auto IAA s-a mutat la Munchen, de la Frankfurt, în 2021, în încercarea asociației de a salva acest eveniment auto și de a readuce publicul în standuri. El s-a conturat însă tot mai mult ca un salon dedicat mărcilor germane, deoarece mărcile non-germane, cele din Europa și din Japonia, au refuzat să participe. Renault a fost o excepție în 2021 și va participa și în acest an, în timp ce Dacia nu va mai avea propriul stand în 2023. Din grupul Stellantis, doar Opel, o marcă germană, va fi prezentă la Munchen, în schimb vor veni tot mai multe mărci chinezești.

Toyota pierde cotă de piață în Europa, în absența unei game electrice CITEȘTE ȘI Toyota pierde cotă de piață în Europa, în absența unei game electrice

Tesla a fost prezentă la primele saloane auto din Europa, în urmă cu un deceniu, însă, ulterior, n-a mai acceptat să participe la evenimentele de acest tip, așa cum a refuzat și să-și facă publicitate.

Ediția din acest an a IAA Mobility Munchen se va desfășura între 5 și 10 septembrie și va fi deschisă oficial în prezența cancelarului Olaf Scholz, iar lista de vorbitori include numele cele mai importante ale industriei auto germane: Oliver Blume, CEO VW AG, Ola Kallenius, Mercedes-Benz, Oliver Zipse, CEO BMW Group, dar și șefii companiilor Continental, Bosch, Lufthansa, Qualcomm, BASF și alții. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
salon auto munchen
iaa mobility