Tesla a produs primul automobil de serie Model 3, care îi revine lui Elon Musk

Tesla a produs primul automobil de serie Model 3, care îi revine lui Elon Musk
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2017

Tesla a produs primul Model 3, care va aparține lui Elon Musk, director general și fondator al companiei, acesta postând pe Twitter imagini cu automobilul de serie de 35.000 de dolari, în weekend, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a încasat deja aproximativ o jumătate de miliard de dolari sub formă avansuri de câte 1.000 de dolari din partea clienților interesați să cumpere automobilul Model 3, scrie News.ro.

Singurul obstacol care împiedică Tesla să dovedească că este primul producător de automobile electrice de serie din lume este că trebuie să arate că poate construi, livra și oferi servicii de service pentru un număr mare de astfel de vehicule fără să sacrifice calitatea.

Tesla urmează să livreze primele 30 de vehicule Model 30 la o ceremonie programată pe 28 iulie. În august, compania ar trebui să producă alte 100 de mașini, iar în septembrie 1.500, potrivit unor postări pe Twitter.

CONFIRMARE Mol și E.ON vor construi împreună o rețea de încărcătoare pentru mașini electrice pe autostrăzile din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Mol și E.ON vor construi împreună o rețea de încărcătoare pentru mașini electrice pe autostrăzile din România

În șase luni, producția totală a Tesla ar urma să se dubleze, iar până la sfârșitul anului 2018 se crească de cinci ori.

Dacă obiectivele lui Musk vor fi îndeplinite, Tesla va construi anul viitor mai multe vehicule electrice decât producția cumulată de acest tip din 2016 a tuturor producătorilor auto din lume.

Colecția lui Musk mai include primul Tesla Roadster și primul Model X, dar nu și primul Model S.

Tesla urmează să publice lista oficială cu specificațiile tehnice și prețurile Model 3.

Între detaliile cunoscute se numără faptul că Model 3 ajunge de la zero la 60 de mile pe oră în 5,6 secunde, mai repede decât modelul de bază BMW serie 3 și Mercedes-Benz clasa C.

Automobilul are o autonomie de cel puțin 215 mile la o singură încărcare, cu opțiunea de a folosi o baterie mai mare.

Grupul Renault a cumpărat 35% dintr-o companie specializată pe dezvoltarea de vehicule autonome CITEȘTE ȘI Grupul Renault a cumpărat 35% dintr-o companie specializată pe dezvoltarea de vehicule autonome

Plafonul automobilului este format dintr-o foaie de geam aproape continuă, care dă senzația de deschidere. Sticla folosită blochează radiațiile UV și căldura.

Toate automobileel Model 3 vor fi dotate cu hardware pentru funcțiile Autopilot ale Tesla și capacitate de încărcare ultra-rapidă. Clienții vor plăti pentru a le folosi, dar prețurile nu au fost făcute publice.

Numărul stațiilor de încărcare ultra-rapidă ale Tesla se va dubla în SUA până la sfârșitul acestui an la 10.000, iar cel al stațiilor de încărcare lentă va crește de la 9.000 la 15.000.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk