Tesla a vândut un singur vehicul electric în Coreea de Sud

Tesla a vândut un singur vehicul electric în Coreea de Sud
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2024

Tesla a vândut luna trecută un singur vehicul electric (EV) în Coreea de Sud, cererea fiind afectată de temerile privind siguranța și prețul, dar și de lipsa infrastructurii de încărcare, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai valoros producător auto mondial a vândut un SUV Model Y în Coreea de Sud, ianuarie fiind cea mai slabă lună din iulie 2022, când a înregistrat vânzări zero, arată datele firmei de cercetare a pieței Carisyou și ale Ministerului Comerțului din Coreea de Sud, conform Agerpres.

VIDEO&FOTO Ciolacu anunță, la uzina din Mioveni, că va folosi, ca prim-ministru, un model Duster și că Dacia va fi \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ciolacu anunță, la uzina din Mioveni, că va folosi, ca prim-ministru, un model Duster și că Dacia va fi "mașina oficială" a Guvernului. "E bestială!"

În total, numărul vehiculelor electrice înmatriculate în Coreea de Sud a scăzut cu 80% în ianuarie, comparativ cu decembrie.

Producătorii auto sunt afectați de scăderea cererii pentru EV pe piața sud-coreeană, inflația ridicată și majorarea dobânzilor obligându-i pe cumpărători să țină sub control cheltuielile, în timp ce temerile provocate de bateriile care au luat foc și lipsa infrastructurii de încărcare afectează de asemenea cererea.

În 2023, Model Y produs de Tesla în China a fost una dintre cele mai bine vândute mașini din Coreea de Sud.

VIDEO Grindeanu anunță de pe șantier - Secțiunile de autostradă care vor fi deschise în perioada imediată CITEȘTE ȘI VIDEO Grindeanu anunță de pe șantier - Secțiunile de autostradă care vor fi deschise în perioada imediată

Mulți consumatori interesați de EV au făcut deja achiziții, iar adoptarea în masă a vehiculelor electrice încă nu a avut loc. Popularitatea Tesla este de asemenea afectată de legăturile ei cu China, a explicat Lee Hang-Koo, de la Institutul Tehnologic Jeonbuk.

"Majoritatea coreenilor care voiau să cumpere mașini Tesla au cumpărat deja. Unii nu sunt încântați de Tesla după ce au descoperit că unele modele sunt produse în China, consumatorii fiind preocupați de probleme legate de calitate", a explicat Lee Hang-Koo.

Acesta a adăugat că vânzările EV sunt afectate și de fluctuațiile sezoniere în privința cererii. Mulți oameni evită să cumpere mașini în ianuarie deoarece vor să aștepte anunțul Guvernului privind subvențiile.

Creșteri mari pentru Dacia, în Franța, în prima lună din an. Spring rămâne în topul vânzărilor, deși nu mai primește subvenție CITEȘTE ȘI Creșteri mari pentru Dacia, în Franța, în prima lună din an. Spring rămâne în topul vânzărilor, deși nu mai primește subvenție

Într-un comunicat transmis Bloomberg, un purtător de cuvânt al subsidiarei Tesla din Coreea de Sud a explicat că achizițiile de EV au fost amânate înaintea confirmării subvențiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
pret
sap