The Boring Company, startup-ul de săpat tuneluri fondat de Musk, evaluat la 5,7 miliarde dolari după o nouă investiție

The Boring Company, startup-ul de săpat tuneluri fondat de Musk, evaluat la 5,7 miliarde dolari după o nouă investiție
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 apr 2022

The Boring Company, startup-ul fondat de Elon Musk pentru a soluționa problema traficului aglomerat din marile orașe, a atras o nouă finanțare de la investitori, la o evaluare de aproape 5,7 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania de săpat tuneluri a atras 675 milioane de dolari într-o rundă de Seria C condusă de Vy Capital și Sequoia Capital, cu participarea Valor Equity Partners, Founders Fund, 8VC, Craft Ventures și DFJ Growth.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Finanțarea evaluază Boring Company la 5,675 miliarde de dolari. La runda precedentă de finanțare, în 2019, compania fusese evaluată la 920 milioane de dolari.

Musk a înființat Boring Company în 2016, pentru a fluidiza traficul din aglomeratul oraș american Los Angeles, cu ajutorul unei rețele de tuneluri supraetajate. Șeful Tesla și-a modificat ulterior planurile privind mutarea în subteran a traficului din Los Angeles, din cauza dificultăților în obținerea aprobărilor de la autorități.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Astfel, primul tunel săpat în regiune, finalizat în 2018, a fost transformat în tunel de teste pentru companie.

Între timp, Boring Company a finalizat construcția unui sistem de tuneluri sub Centrul de Convenții din Las Vegas (LVCC), devenit operațional în aprilie anul trecut. Compania vrea să se extindă și în alte orașe și a declarat că va folosi noua finanțare pentru a "crește semnificativ” numărul angajaților.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
boring company
elon musk
runda finantare
tuneluri
fluidizare trafic