Toyota își ajustează producția și pentru noiembrie și își reduce pentru prima dată ținta pentru acest an

Toyota își ajustează producția și pentru noiembrie și își reduce pentru prima dată ținta pentru acest an
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 oct 2022

Toyota continuă să fie afectată de criza de semiconductori, deși în urmă cu câteva săptămâni anunța o posibilă îmbunătățire a situației pentru ultimul trimestru al acestui an. Acum, japonezii anunță o nouă oprire a producției în uzinele sale, cu consecințe inclusiv pentru țintele anuale de producție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota și-a diminuat planul de producție pentru luna noiembrie la aproximativ 800.000 de unități, din care 250.000 în Japonia și restul de 550.000 în uzinele din restul țărilor. Cifrele reprezintă o scădere de cel puțin 50.000 de unități față de estimările anterioare, care au fost transmise în special furnizorilor și dealerilor proprii. „Ne cerem din nou scuze pentru ajustările repetate aale planurilor noastre de producție din cauza crizei de semiconductori care au rezultat din răspândirea COVID-19” a transmis Toyota, spunând că situația produce „inconveniențe considerabile clienților care au așteptat livrarea vehiculelor”.

Planul anual de producție al Toyota va fi redus față de nivelul anterior, de 9,7 milioane de unități, o premieră pentru acest an, după ce în lunile anterioare japonezii precizau că nu modifică planul de producție, în speranța că vor recupera pierderile în lunile următoare. Compania nu a transmis cifrele exacte la care se așteaptă să încheie anul, având în vedere că și în lunile anterioare a aplicat ajustări ale producției.

GRAFIC Creștere a vânzărilor Dacia, la nivel global, după trei trimestre. În Europa a vândut peste 40.000 de mașini în plus CITEȘTE ȘI GRAFIC Creștere a vânzărilor Dacia, la nivel global, după trei trimestre. În Europa a vândut peste 40.000 de mașini în plus

În noiembrie sunt anunțate 10 linii de producție, din opt uzine ale companiei, toate din Japonia. Modelele care vor fi afectate sunt Corolla, RAV4, Land Crusier, Yaris, dar și alte modele, în general cele locaale, destinate pieței interne. Cea mai lungă oprire va fi în uzina Fujimatsu, unde linia 2 de producție va fi oprită timp de nouă zile.

După opt luni, Toyota a anunțat un volum total de producție de 6,8 milioane de unități, ceea ce reprezintă o medie de aproximativ 850.000 de autovehicule lunar. La acest nivel, Toyota și-ar putea îndeplini planul, ceea ce înseamnă că pentru ultimele două luni ale anului sunt preconizate niveluri mai scăzute de medie. Cifrele privind producția din septembrie nu au fost deocamdată anunțate.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota vanzari
productie toyota
criza semiconductori