Toyota Motor intenționează să producă aproximativ 10,3 milioane de vehicule la nivel global în 2024

Toyota Motor intenționează să producă aproximativ 10,3 milioane de vehicule la nivel global în 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2024

Toyota Motor intenționează să producă aproximativ 10,3 milioane de vehicule la nivel global în 2024, reînnoindu-și așteptările pentru o producție anuală record pentru al doilea an consecutiv, a relatat luni publicația de afaceri Nikkei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Toyota se pregătește să crească producția datorită vânzărilor puternice de vehicule hibride, scrie News.ro.

Trenuri anulate pe relația București Nord-Aeroport Otopeni, pentru lucrări realizate de CFR CITEȘTE ȘI Trenuri anulate pe relația București Nord-Aeroport Otopeni, pentru lucrări realizate de CFR

Lipsa semiconductorilor auto și a altor componente se diminuează, de asemenea, a spus Nikkei.

Pentru anul calendaristic care se va încheia în decembrie, cel mai mare producător auto din lume în funcție de vânzări își propune să producă 3,4 milioane de vehicule în Japonia și 6,9 milioane în străinătate, se arată în raport.

Cifrele includ marca sa de lux Lexus. Raportul nu a fost ceva anunțat anterior de companie, a spus un purtător de cuvânt al Toyota, fără a comenta mai departe.

Toyota va viza o producție anuală de peste 10,5 milioane de vehicule, a spus Nikkei.

Acesta a adăugat că producătorul auto a stabilit niveluri de producție de vehicule electrice la aproximativ 250.000 de vehicule în 2024 și 600.000 de unități în 2025.

Toyota a produs 9,2 milioane de vehicule în primele 11 luni ale anului 2023, a spus grupul luna trecută. Aproximativ o treime din vehiculele vândute la nivel mondial în acea perioadă au fost hibrizi pe benzină-electric.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota motor
masini