Toyota va investi 500 de milioane de dolari în producția primului SUV electric din SUA

Toyota va investi 500 de milioane de dolari în producția primului SUV electric din SUA
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 iun 2023

Ofensiva electrică a japonezilor de la Toyota include extinderea unei fabrici de automobile electrice în SUA și a uneia de baterii, cu o investiție de peste două miliarde de dolari și un termen de finalizare peste doi ani, după cum a anunțat compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota va produce un SUV electric în SUA, în uzina din Georgetown, Kentucky, începând din 2025, la finalul unei investiții de aproximativ 500 de milioane dolari, care va extinde cea mai mare unitate de producție a Toyota din lume.

VIDEO&FOTO Pasajul rutier Drajna a fost deschis. Autoritățile au promis că va fi traversat în 3 minute CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Pasajul rutier Drajna a fost deschis. Autoritățile au promis că va fi traversat în 3 minute

Bateriile vor fi livrate de o altă uzină a Toyota, aflată în orașul Liberty, din Carolina de Nord, în care au fost cheltuiți până acum aproape 6 miliarde de dolari. Investiția destinată producției de baterii pentru SUV-ul electric se va ridica la 2 miliarde dolari, care va conduce la deschiderea a șase linii de asamblare de baterii, pentru vehicule hibrid și două pentru vehicule 100% electrice.

Uzina din Georgetown produce în prezent SUV-ul RAV4 și sedanurile Camry și Camry Hybrid, pe o suprafață de 83 de hectare, iar investiția anunțată va moderniza liniile de producție pentru producția primului vehicul complet electric din SUA, al mărcii.

„Este incitant să vedem cea mai mare uzină a noastră, Toyota Kentyucky, și cea mai nouă uzină a noastră, Toyota North Carolina, că ne duc în viitor, împreună cu producția de BEv și baterii, pentru a ne extinde gama electrificată”, a declarat Ted Ogawa, CEO Toyota Motor North America.

Noua legislație (Inflation Reduction Act) care subvenționează producția de vehicule electrice și baterii a deschis porțile pentru noi investiții ale companiilor auto. În ultimul an, investiții de peste 50 de miliarde de dolari au fost anunțate de producătorii auto, în SUA.

A fost finalizată prima gigafabrică de baterii din Franța, în care au investit Stellantis și Mercedes CITEȘTE ȘI A fost finalizată prima gigafabrică de baterii din Franța, în care au investit Stellantis și Mercedes

Toyota, care a întârziat strategic lansarea de automobile electrice, și-a anunțat anul trecut ofensiva pe acest sector, cu cel puțin 10 modele noi ce urmează să fie lansate în următorii trei ani. SUV-ul ce va fi produs în SUA va fi unul de mari dimensiuni, primele informații referitoare la acesta fiind legate de faptul că va avea trei rânduri de scaune, ceea ce înseamnă că va avea aproape 5 metri lungime.

Estimările companiei arată că la momentul la care cele 10 modele vor fi lansate, numărul de vehicule electrice vândute de Toyota va atinge 1,5 milioane de unități. 

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
suv electric
toyota uzina sua