Toyota va produce la capacitate maximă în decembrie, pentru prima dată după șapte luni de criză

Toyota va produce la capacitate maximă în decembrie, pentru prima dată după șapte luni de criză
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 nov 2021

Toyota a anunțat că în luna decembrie nu-și va mai ajusta producția din cauza crizei de semiconductori și că va încerca să recupereze și pierderile din lunile anterioare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Am făcut repetate ajustări ale planurilor de producție, din august, din cauza crizei de componente și din cauza răspândirii COVID-19, ceea ce ne-a produs inconveniente tuturor celor implicați. Vrem să le transmitem gratitudinea noastră tuturor părților implicate pentru susținerea lor imensă și ajutorul de a menține producția”. Acesta este mesajul pe care Toyota îl transmite cu doar două săptămâni înainte de începerea ultimei luni din acest an. Compania japoneză estimează că va produce în decembrie 800.000 de unități, un volum care ar trebui să acopere și pierderile anterioare.

Ca rezultat al cooperării dintre furnizori, cele 14 uzine ale companiei, cu 28 de linii de producție, din Japonia, vor funcționa la capacitate maximă pentru prima dată în ultimele șapte luni. Cu un curaj și o determinare rar întâlnite, Toyota își asumă un nivel de producție de 9 milioane de unități pentru anul fiscal 2022, care se va încheia în aprilie 2022.

Șeful BMW atacă Tesla, într-un discurs public: Nu e chiar premium! CITEȘTE ȘI Șeful BMW atacă Tesla, într-un discurs public: Nu e chiar premium!

Ca urmare, producția de automobile din decembrie ar trebui să fie mai mare cu circa 40.000 de unități față de cea înregistrată anul trecut. „Vom continua eforturile pentru a ne întări lanțul de furnizori alături de partenerii noștri și vom face orice putem pentru a asigura livrarea a cât mai multor automobile clienților noștri cât mai repede posibil”, mai spun cei de la Toyota.

Toyota a anunțat rezultate financiare remarcabile pentru prima jumătate a anului fiscal 2021 – 2022. Livrările au însumat 4,85 milioane de vehicule, cu 841.000 de mașini în plus față de anul trecut, adică o creștere de 21 de procente, și venituri de 118 miliarde euro, cu aproximativ 31 miliarde de euro în plus (36%) față de anul trecut. Cifrele depășesc inclusiv nivelul înregistrat în 2019, în același interval.

În noiembrie, din cauza lipsei de cipuri, producția Toyota va fi diminuată la maxim 900.000 de untăți, față de 1 milion cât era planificat.

viewscnt
Afla mai multe despre
productie toyota
criza semiconductori
recuperare criza auto