”Trambulina funcționează”, îl ironizează Elon Musk pe șeful agenției spațiale ruse Dmitri Rogozin

”Trambulina funcționează”, îl ironizează Elon Musk pe șeful agenției spațiale ruse Dmitri Rogozin
scris 31 mai 2020

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, care a trimis sâmbătă doi astronauți în spațiu, i-a răspuns că ”trambulina funcționează” șefului agenției spațiale ruse Roscosmos, care ironiza în urmă cu șase ani incapacitatea Statelor Unite de a efectua zboruri spațiale locuite, relatează AFP, preluată de News.ro.

Dmitri Rogozin aprecia cu ironie în 2014 - într-o perioadă de tensiuni între cele două țări și în contextul în care Moscova amenința să-și întrerupă cooperarea spațială cu Washingtonul - că astronauții americani ar putea avea nevoie de o ”trambulină” pentru a ajunge pe Stația Spațială Internațională (ISS).

”Trambulina funcționează”, a declarat duminică, în glumă, Elon Musk, la o conferință de presă comună cu administratorul NASA Jim Bridenstine, în urma decolării cu succes a rachetei societății sale SpaceX.

VIDEO Decesul lui George Floyd: Mașini de Poliție din New York împing protestatarii aflați în spatele unei baricade CITEȘTE ȘI VIDEO Decesul lui George Floyd: Mașini de Poliție din New York împing protestatarii aflați în spatele unei baricade

”Asta e o glumă între noi”, a declarat antreprenorul în vârstă de 48 de ani, iar cei doi au izbucnit în râs.

Această aluzie a inflamat rețelele de socializare ruse.

Numeroase ”meme”-uri pe Internet și glume îl ridiculizează pe Dmitri Rogozin.

Numele șefului Roscosmos a devenit o ”tendință” pe Twitter în Rusia.

Muncitoare românce aduse la muncă în vie în Italia cu avionul privat, din cauza Covid-19 și a unor polițiști ungari CITEȘTE ȘI Muncitoare românce aduse la muncă în vie în Italia cu avionul privat, din cauza Covid-19 și a unor polițiști ungari

Acest fenomen l-a determinat pe un purtător de cuvânt al agenției spațiale ruse să rupă tăcerea.

”Noi nu înțelegem cu adevărat isteria declanșată de lansarea cu succes a capsulei Crew Dragon”, a declarat într-un mesaj postat pe Twitter Vladimir Ustimenko.

”Ceea ce ar fi trebuit să se întâmple de mult timp s-a întâmplat”, a adăugat el.

Lansarea reușită a rachetei cu rază lungă de acțiune SpaceX poate fi considerată o lovitură dură aplicată Rusiei, care era până sâmbătă singura țară care putea trimite oameni pe ISS din 2011, când a fost oprit programul navetelor spațiale americane.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
lansare spacex
elon musk spacex