Tranzacție avizată: Grupul nipon Asahi Kasei cumpără fabrica European Interior din Afumați, producător de huse pentru Fiat. Operațiune globală de peste 1 miliard de dolari

Tranzacție avizată: Grupul nipon Asahi Kasei cumpără fabrica European Interior din Afumați, producător de huse pentru Fiat. Operațiune globală de peste 1 miliard de dolari

Tranzacția prin care grupul japonez Asahi Kasei preia producătorul american de materiale pentru interioarele automobilelor Sage Automotive Interiors, inclusiv fabrica de huse pentru scaune European Interior din Afumați, anunțată în vară de Profit.ro, a fost autorizată de Consiliul Concurenței. Operațiunea este evaluată la peste 1 miliard de dolari.

Asahi Kasei va plăti Clearlake Sage Holdings, proprietarul Sage Automotive, 700 de milioane de dolari în numerar. Incluzând datoriile Sage Automotive, tranzacția se ridică la aproximativ 1,06 miliarde de dolari.

Mutarea va consolida prezența Asahi pe piața interioarelor auto.

CONFIRMARE Tranzacție: Familia omului de afaceri elen Vardis Vardinogiannis (83 de ani), implicat în tranzacții cu petrol și servicii de transport maritim, preia Marfin Bank România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție: Familia omului de afaceri elen Vardis Vardinogiannis (83 de ani), implicat în tranzacții cu petrol și servicii de transport maritim, preia Marfin Bank România

Cu sediul la Greenville, Carolina, Sage Automotive Interiors produce și comercializează tapițerii și alte materiale textile pentru interiorul automobilelor. Compania americană a devenit proprietarul fabricii de huse auto European Interior în 2016, după ce a preluat operațiunile din sectorul auto ale italienilor de la Apollo Group.

European Interior, situată în comuna Afumați, județul Ilfov, a raportat afaceri de 164,5 milioane de lei în 2017, în scădere cu 5,7% față de anul precedent. Pe de altă parte, profitul net a crescut cu circa 8%, de la 21,77 milioane de lei la 23,49 milioane de lei.

Fabrica produce huse pentru Fiat și are aproximativ 370 de angajați.

Pe lângă fabrica din România, Sage Automotive deține unități de producție în SUA, Italia, Polonia, Brazilia și China, având în total circa 2.200 de angajați. Anul trecut, Sage Automotive a raportat vânzări de 475 milioane de dolari, în urcare de la 416 milioane de dolari în 2016.

Asahi Kasei deține peste 220 de subsidiare și are 34.000 de angajați la nivel global. Grupul, cu vânzări anuale de peste 18 miliarde de dolari, activează în industriile chimică, electronică, auto, sănătate, precum și în sectoarele materialelor de construcții și imobiliar.

viewscnt
Afla mai multe despre
asahi kasei
european interior
huse scaune
auto
sage automotive interiors
achizitie