Turiștii care au apucat să treacă la cauciucurile de vară pot scăpa de amendă dacă sunt surprinși pe drumuri cu zăpadă

Turiștii care au apucat să treacă la cauciucurile de vară pot scăpa de amendă dacă sunt surprinși pe drumuri cu zăpadă
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2017

Polițiștii rutieri îi vor amenda pe șoferii care pornesc la drum fără cauciucuri de iarnă deși știu că urmează să străbată zone în care șoselele sunt acoperite de zăpadă sau polei. În același timp, turiștii care au plecat înainte ca vremea să se strice și care au apucat să treacă deja la cauciucurile de vară, vor fi îndrumati de polițiști să rămână în locurile de cazare, până în momentul în care călătoria urmează să se facă în condiții de siguranță, a declarat, pentru News.ro, șeful Centrului de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, comisar șef Ramona Dabija.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit sursei citate, Ordonanța de Guvern 5/2011, cunoscută ca legea cauciucurilor de iarnă, prevede că obligativitatea dotării autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă nu depinde de un anumit interval de timp, ci de condițiile meteorologice, scrie News.ro.

Astfel, atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, șoferii trebuie să aibă mașinile dotate cu astfel de cauciucuri indiferent de perioada calendaristică.

În contextul schimbării bruște a vremii, comisarul șef Ramona Dabija a explicat că, deși legea prevede amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte, polițiștii rutieri nu vor sancționa toți șoferii care nu au cauciucuri de iarnă.

FOTO Mercedes-Benz lansează în România facelift-ul GLA, cu un nou motor și îmbunătățiri la interior CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes-Benz lansează în România facelift-ul GLA, cu un nou motor și îmbunătățiri la interior

“În situația de față au fost luate în considerare două categorii de șoferi. Din prima fac parte cei care au plecat în vacanță și care apucaseră să treacă la cauciucurile de vară. Aceștia vor fi îndrumați să rămână la pensiuni sau hoteluri, până în momentul în care starea carosabilului va permite deplasarea în condiții de siguranță. Nu la fel stau lucrurile și în cazul celor care pleacă de acasă deși cunosc condițiile de drum. Aceștia sunt pasibili de amendă”, a declarat Dabija.

Comisarul Paul Ulieru, din cadrul Infotrafic, a declarat că, în acest moment, în țară nu mai există drumuri cu restricții, însă există zăpadă pe mai multe șosele din zona Carpaților Orientali, adică în zona Moldovei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cauciucuri de vara
cauciucuri de iarna