Uber pregătește lansarea unui serviciu de bike-sharing

Uber pregătește lansarea unui serviciu de bike-sharing
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 iun 2018

Uber va lansa în Europa servicii de bike-sharing cu biciclete electrice, în contextul în care compania încearcă să își diversifice operațiunile și să depășească problemele pe care le are cu autoritățile din diferite țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mutarea vine după ce Uber a cumpărat, luna trecută, startup-ul pentru închirieri de biciclete electrice JUMP Bikes. Primul oraș în care Uber va lansa serviciul de închirieri de biciclete, cel mai probabil până la finele acestei veri, va fi Berlin.

Șeful Uber, Dara Khosrowshahi, spune că bicicletele electrice reprezintă o modalitate de transport convenabilă și nepoluantă pentru orașele aglomerate, potrivit Reuters.

Bicletele Uber pot fi deblocate cu ajutorul unei aplicații.

În România, cum a anunțat Profit.ro, Pegas a lansat un astfel de serviciu.

400 milioane de euro alocate anul acesta din fonduri UE pentru achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare. Banii, destinați și pentru autobuze școlare de tip Diesel Euro 6 CITEȘTE ȘI 400 milioane de euro alocate anul acesta din fonduri UE pentru achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare. Banii, destinați și pentru autobuze școlare de tip Diesel Euro 6

În luna februarie, Uber a lansat în București serviciul Uber Green, care  permite clienților să se deplaseze cu vehicule electrice.

Tot în încercarea de a-și diversifica serviciile Uber a lansat luna trecută în România Uber Eats, serviciul de livrare a mâncării de la restaurante, confirmând astfel informațiile transmise de Profit.ro în luna februarie. Uber Eats este disponibil în circa 200 de orașe de pe toate continentele.

Compania americană Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, iar din februarie 2015, este prezentă și în România, în București, iar de anul trecut operează la Cluj-Napoca, Brașov și Timișoara.

În România, ca și în alte țări, Uber se confruntă cu "furia" taximetriștilor locali, dar și cu modificările pregătite de autorități.

În aprilie anul trecut, transportatorii și taximetriștii care fac parte din Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) au organizat proteste în fața sediului Guvernului împotriva Uber, nemulțumiți că pierd clienți.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
biciclete
sharing
ride-sharing
europa
berlin
taxi