Un avion de mici dimensiuni a căzut într-o zonă montană greu accesibilă din județul Buzău. Două persoane au murit

Un avion de mici dimensiuni a căzut într-o zonă montană greu accesibilă din județul Buzău. Două persoane au murit
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2019

Un avion de mici dimensiuni a căzut, miercuri, într-o zonă montană greu accesibilă din județul Buzău, iar două persoane au murit. Autoritățile au demarat operațiunile de căutare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În urma unui apel prin 112, s-a semnalat faptul că exista posibilitatea ca un aparat de zbor de mici dimensiuni să fi cazut într-o zonă montană, greu accesibilă din zona Nehoiașu-Valea Nehoiului. Apelantul la 112 susține că a auzit un zgomot la o distanță considerabilă, care ar putea fi un aparat de zbor de mici dimensiuni”, a transmis, miercuri, IGSU.

Sursa citată a precizat că la nivelul judetului Buzău au fost alertate echipaje de pompieri, echipaje medicale, jandarmi și polițisti pentru derularea acțiunilor de căutare-salvare, scrie News.ro.

Amsterdamul introduce o nou taxă pentru turiști CITEȘTE ȘI Amsterdamul introduce o nou taxă pentru turiști

De asemenea, s-a luat legatura la unitatea de aviație din județul Buzău și la Romatsa pentru verificarea zborurilor autorizate în zonă.

Ulterior, IGSU a precizat că informația s-a confirmat, fiind vorba despre un aparat de mici dimensiuni prăbușit în zona Baraj Siriu.

”Din primele informații au fost identificate două victime decedate”, a mai transmis IGSU.

Fostul șef al Aviației Civile Sorin Stoicescu a susținut la Antena 3 că acelși avion a mai fost implicat într-un incident în august 2016.

În 8 august 2016, avionul a aterizat forțat  într-o zonă limitrofă a orașului Topoloveni, din județul Argeș, din cauza unor defecțiuni tehnice, cele două persoane aflate în aparatul de zbor - pilotul și copilotul - nefiind rănite. 

viewscnt
Afla mai multe despre
accident aviatic