Un loc pentru o călătorie în spațiu cu Jeff Bezos, vândut cu 28 de milioane de dolari la licitație

Un loc pentru o călătorie în spațiu cu Jeff Bezos, vândut cu 28 de milioane de dolari la licitație
scris 13 iun 2021

Un loc într-o navă spațială a Blue Origin care va efectua zborul său inaugural în spațiu în luna iulie, avându-l la bord pe miliardarul Jeff Bezos, a fost adjudecat, prin intermediul unei licitații transmise în direct, cu o ofertă de 28 de milioane de dolari, transmite Reuters.

La patru minute de la deschiderea licitației care a avut loc în direct, prin telefon, ofertele au atins 20 de milioane de dolari. Procesul de licitație s-a încheiat după șapte minute de la deschidere, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Identitatea câștigătorului, presupus a fi un pasionat al spațiului ultra-bogat, nu a fost dezvăluită imediat.

Lansarea, pe 20 iulie, a navei New Shepard a Blue Origin, în vestul Texasului, va marca un moment de referință, într-o perioadă în care companiile americane se îndreaptă către o nouă eră a călătoriilor spațiale comerciale private.

Fondator al Blue Origin și al Amazon.com, Bezos, cel mai bogat om din lume și un pasionat al spațiului, a concurat cu miliardarii Richard Branson și Elon Musk pentru a fi primul dintre cei trei care va călători dincolo de atmosfera Pământului.

"A vedea Pământul din spațiu te schimbă. Îți schimbă relația cu această planetă, cu omenirea", a spus Bezos într-un videoclip, înainte ca licitația finală să aibă loc, adăugând că fratele său Mark i se va alătura în călătorie.

Procesul de licitație de o lună, care a fost urmat de licitația live de sâmbătă, s-a încheiat joi, iar suma câștigătoare s-a ridicat la 4,8 milioane de dolari, alimentată de înregistrările a mai mult de 6.000 de persoane, din cel puțin 143 de țări, a arătats Blue Origin.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

"Călătoria în spațiu a celui mai bogat om din lume și unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri este o reclamă masivă pentru spațiu ca domeniu de explorare, industrializare și investiții", le-a spus clienților analistul Morgan Stanley Adam Jonas, la începutul acestei luni.

În timp ce fondurile strânse în cadrul evenimentului sunt destinate carității, Blue Origin speră să încurajeze entuziasmul pentru afacerea sa de turism suborbital, aflată în dezvoltare.

Cu toate acestea, Branson, care a fondat Virgin Galactic Holdings, ar putea încerca să o ia înaintea lui Bezos prin posibila participare a sa la un zbor de testare la marginea spațiului, în weekendul din 4 iulie, la bordul avionului spațial Virgin VSS Unity, a declarat o persoană familiarizată cu situația.

Cursa este alimentată de optimismul potrivit căruia călătoriile spațiale vor deveni obișnuite pe măsură ce tehnologia își va dovedi viabilitatea, iar costurile vor scădea, alimentând ceea ce USB estimează că ar putea fi o piață turistică anuală de 3 miliarde de dolari până în 2030.

Blue Origin și Virgin Galactic, precum și SpaceX, compania lui Elon Musk, au discutat și despre utilizarea rachetelor lor pentru a lega orașe importante îndepărtate.

UBS afirmă că piața călătoriilor pe distanțe lungi ar putea valora mai mult de 20 de miliarde de dolari, dar mai multe bariere, precum certificarea siguranței aeriene, ar putea deturna planurile.

Blue Origin nu și-a dezvăluit strategia de prețuri pentru călătoriile viitoare.

Reuters a relatat în 2018 că Blue Origin intenționa să perceapă pasagerilor cel puțin 200.000 de dolari pentru călătorie, pe baza unui studiu de piață și a altor considerente, dar planurile companiei s-ar fi putut schimba.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeff bezos
călătorie în spațiu